2019. április 22., hétfő - Csilla
Keresés a tartalomban
ItthonEgyütt: szlovák cégen keresztül nyert közbeszerzésen Orbán Viktor veje

Együtt: szlovák cégen keresztül nyert közbeszerzésen Orbán Viktor veje


Az Együtt - A Korszakváltók Pártja azt állítja, hogy egy olyan szlovákiai cég nyert egy tavalyi magyar közbeszerzésen, amelynek több áttételen keresztül Tiborcz István, Orbán Viktor veje is tulajdonosa.

juhasz_peter0222


Juhász Péter, a párt alelnöke szerdán az MTI-nek azt mondta, hogy 2014 novemberében az Országos Egészségbiztosítási Pénztár informatikai fejlesztésre írt ki pályázatot, amelyet a szlovákiai Asseco Central Europe nyert 500 millió forintos ajánlattal. Ennek a cégnek a többségi tulajdonosa a magyar Asseco Hungary Zrt., amely viszont 49 százalékban a TSDM Holding tulajdonában van. A TSDM Holding egyik tulajdonosa Martonyi János volt külügyminiszter fia, Martonyi Zoltán, a másik pedig a Green Investment Kft. "amelyikkel a különböző közvilágítási tendereken indult Tiborcz István" - közölte.


Juhász Péter úgy fogalmazott: nemcsak az a felháborító, hogy a "miniszterelnök családjába tartozó személyek tonnaszám nyerik a közpénzt", hanem az is, hogy Tiborcz István most egy szlovák cégen keresztül nyert, vagyis a győztes cég Szlovákiában fog adózni.
Történek ez azután, hogy a Fidesz és Orbán Viktor "kikelt" a szlovákiai magyar cégalapításokkal szemben - tette hozzá.


Az Együtt a nap folyamán egy közleményt is eljuttatott az MTI-hez, amelyben tudatta: hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen, mert a Népszabadság információi szerint Keszthely önkormányzata szándéknyilatkozatban kötelezte magát a helyi kikötő eladására egy olyan cégnek, amely Tiborcz István érdekeltségébe tartozik.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2015-03-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite