2019. április 25., csütörtök - Márk
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeEgyüttműködik a VOSZ és az adóhivatal Nógrád megyében

 

Együttműködik a VOSZ és az adóhivatal Nógrád megyében


Együttműködési megállapodást írt alá a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Nógrád megyei szervezete az adóhivatallal hétfőn.

apeh_nógrád megye

 

A szervezetek vezetői az aláírási ünnepségen elmondták, közös cél az adózási fegyelem javítása, továbbá annak elérése, hogy az adóhatóság vállalkozóbarát legyen, a vállalkozók pedig tiszteljék és adóhatóságot. Nagyfalusi Sándor, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Nógrád megyei igazgatója elmondta: a VOSZ-on keresztül, eljutva a kis-, közép- és mikrovállalkozókhoz, előadások keretében hívják fel a figyelmet az adójogszabályokban bekövetkező változásokra, a következő időszakra meghirdetett ellenőrzési irányokra, illetve a korábbi vizsgálatok tapasztalataira.


Közös hírlevelet is eljuttatnak a vállalkozókhoz, akik kedvezményeket is kapnak az együttműködés részeként - tette hozzá. Az igazgató ismertette: abban az adózói szférában, ahol a gazdasági válság miatt rövid távú fizetési nehézségek adódnak, fizetési felszólítást küldenek az úgynevezett köztartozásmentes adatbázisban lévő VOSZ-tagoknak ahelyett, hogy figyelmeztetés nélkül, végrehajtással lépnének fel.


Emellett a Széchenyi kártya igényléshez, illetve különböző hitelfelvételhez szükséges adóigazolásokat várakozási idő nélkül adják ki a vállalkozóknak az ügyfélszolgálatokon - mondta. Gazsi Ferenc, a VOSZ Nógrád megyei elnöke arról tájékoztatott, hogy évtizednyi együttműködést rögzítettek most írásban is, az adóhatóság hírlevelét már két éve megküldik a tagoknak, és konzultációkat is folytattak már adózási kérdésekről.


Kiemelte, hogy az együttműködés előnye nem forintosítható, az adózás könnyebbé tételéről van szó. A NAV jutalmazni is szeretné azokat a vállalkozókat, akik megfelelő adózási morállal végzik a munkájukat - mondta, hozzátéve: "mi pedig szeretnénk elérni, hogy a vállalkozó tisztességes szó legyen, és az adóhatóságról se az ugorjon be, hogy már megint fizetnem kell".


Szalayné Ostorházi Mária, a NAV Észak-magyarországi főigazgatója azt nevezte a megállapodás céljának, hogy a vállalkozók számára egyszerűbb legyen az adózás, a NAV pedig biztosíthassa a költségvetésnek az elengedhetetlenül szükséges bevételeket. A VOSZ és a NAV országos vezetői 2011-ben kötöttek együttműködési megállapodást, megyei szintű szerződést Nógrádban írtak alá először. Nógrád megyében mintegy 15 ezer kis-, közép- és mikrovállalkozás működik, a VOSZ-nak 600 tagja van.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24


2012-09-10

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite