2019. július 20., szombat - Illés
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeEgyüttműködési megállapodás és közös gyakorlat Balassagyarmaton

Együttműködési megállapodás és közös gyakorlat Balassagyarmaton


A rendőrség és a büntetés végrehajtás közös gyakorlata után megújított együttműködési megállapodást írt alá a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a Balassagyarmati Fegyház és Börtön és a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője.

balassagyarmatibortonmegallapodas


A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Ideiglenes Csapatszolgálati Századával és Mélységi Ellenőrző és Közterületi Támogató Alosztályával (MEKTA) tartotta meg a Balassagyarmati Fegyház és Börtön közös törzsvezetési- és csapatszolgálati gyakorlatát 2014. október 15-én.


A rendezvény célja az intézmény folyamatos rendjének fenntartása, a város közbiztonságának érdekében. A hétköznapokban adódhatnak olyan helyzetek, amikor a büntetés-végrehajtásnak a társ rendvédelmi szervek segítségét kell kérni. Az intézet kiemelt figyelmet fordít a fogvatartás biztonságára, melynek egyik eleme a társszervek bevonása a szakmai feladatok végrehajtásának biztosításába. Ilyen volt ez a törzsfoglalkozás, ahol a büntetés-végrehajtás személyi állománya és a rendőrség munkatársai közösen oldották meg a rendkívüli helyzeteket magába hordozó szituációs gyakorlatokat.

balassagyarmatibortonmegallapodas1

A rendezvényt az intézmény tárgyalótermében megtartott megbeszéléssel nyitották meg, majd több konkrét rendkívüli szituációra történő közös reagálást kezeltek elméletben, amit követően az egyik gyakorlati megoldására is sor került. A megoldandó rendkívüli feladatban egy 20-25 főből álló fogvatartotti csoport között kialakult szóváltást és verekedést szimuláltak, mely során az egyenruhások közösen megtették a szükséges intézkedéseket, kezelték a kialakult helyzetet.

A gyakorlat végrehajtását és értékelését követően a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Balassagyarmati Fegyház és Börtön, valamint a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság között korábban létrejött együttműködési megállapodás tartalmi elemeit felülvizsgálták. Dr. Budai István bv. ezredes, a Balassagyarmati Börtön és Fegyház parancsnoka, Dr. Nagy László r. ezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője és Dr. Berecz György tü. ezredes, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője kihangsúlyozták, hogy a társszervek közötti tradicionális és szakmai alapokon nyugvó kapcsolattartás fontos, melyet az elmúlt évekre visszatekintve is eredményesnek értékeltek. A megújult hármas együttműködési megállapodást Balassagyarmaton ünnepélyes keretek között a felek aláírták.

 

Forrás: POLICE/NÓGRÁD24

 

2014-10-17

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite