2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
ItthonEgyütt-PM: a családok többségének terhei nem csökkentek az elmúlt 3 és fél évben

Együtt-PM: a családok többségének terhei nem csökkentek az elmúlt 3 és fél évben


Az Együtt-PM szerint a családok többségének terhei nem csökkentek az elmúlt 3 és fél évben, sőt, az egykulcsos adóval az adózók 80 százaléka veszített.

egyutt2014


A szövetség csütörtökön ezt arra reagálva közölte az MTI-vel, hogy Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője azt mondta: a Gyurcsány-Bajnai-korszakkal ellentétben 2014. január elsejével ismét csökkennek az adók és a rezsi is, valamint nőnek a bérek és a nyugdíjak is. Az Együtt-PM ezzel szemben úgy látja: ha a kormány valóban azt akarná, hogy a magyarok terhei csökkenjenek, eltörölné az egykulcsos adót, és gátat szabna a mindent átszövő korrupciónak.


Szerintük a Fidesznél a családbarát kormányzás azt jelenti, hogy "a saját politikusaik, valamint haverjaik és azok rokonai járnak jól, (...) a többieknek pedig marad a harag". Mint írták, Orbán Viktor kormányánál többször senki nem vezetett be, vagy emelt adót Európában: közel negyvenszer emeltek, vagy vezettek be új adót az elmúlt három és fél évben, az áfa pedig itt a legmagasabb.


Hozzátették, az egykulcsos adóval "felmondták" a társadalmi szolidaritást, elvett a törekvő polgárok többségétől, a minimálbér környékén keresők 10 ezer forinttal kevesebbet visznek haza, míg Orbán Viktor 300 ezerrel többet. Zsigó Róbert sajtótájékoztatóján azt mondta, az előző, baloldali kormányok alatt január elsején rendre nőtt a gáz, az áram, valamint a távhő ára. A kormánypárti politikus szerint a baloldali kormányok "a családokon és a munkavállalókon hajtották be saját alkalmatlanságuk árát".

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2014-01-02

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite