2019. április 18., csütörtök - Andrea
Keresés a tartalomban
ItthonEgyütt-PM: az Orbán-kormány oktatáspolitikája megbukott

Együtt-PM: az Orbán-kormány oktatáspolitikája megbukott


Az Együtt-PM szerint az Orbán-kormány sem a pedagógus-béremelésre, sem egész oktatáspolitikájára nem lehet büszke, ez utóbbi megbukott, és emiatt az ország lemarad a régióhoz képest.

bajnai_gordon0701


A választási szövetség MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében arra reagált, hogy Orbán Viktor miniszterelnök az új tanév első napján a törökbálinti Bálint Márton Általános Iskola és Középiskola, valamint sportközpont új épületének avató ünnepségén azt mondta: Magyarország ma már képes arra, hogy fejlessze iskoláit, oktatási rendszerét, és emelje a közfoglalkoztatottak bérét. Arról is szólt: a kormány szándékai szerint egy olyan oktatási rendszert hoz létre, amely nem konzerválja a társadalmi csoportok közötti szakadékokat, hanem minden gyermeknek esélyt ad a tanulásra és így az előrejutásra.


Az Együtt-PM közleménye szerint Orbán Viktor tanévnyitója a képmutatás magasiskolája volt. Mint írták, a pedagógusok béremelésével a kormány mindössze a három éve tartó reálbércsökkenés okozta veszteségek egy részét térítette meg. A jelenlegi, "vaskalapos szemléletű" oktatási rendszer pedig "visszavisz minket a múltba", amiatt "egy emberöltővel fogunk lemaradni nemcsak Nyugat-Európához, hanem a régiós versenytársainkhoz" képest is - írták.


"Államosítás államosítás hátán, dráguló tankönyvek és ellátási gondok, elárult tanárok és aggódó szülők, vezető nélkül maradt iskolák és a jogaiktól megfosztott helyi közösségek" - jellemezte a tanévkezdést az Együtt-PM. Az Orbán-kormány oktatáspolitikája akkorát bukott, hogy nemcsak felsőbb osztályba nem léphet, de az iskolából is ki kell csapni - összegzett a választási szövetség.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2013-09-02

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite