2019. március 26., kedd - Irén
Keresés a tartalomban
ItthonEgyütt-PM: a Fidesznek ismét maga felé hajlik a keze a különadó csökkentésével

Együtt-PM: a Fidesznek ismét maga felé hajlik a keze a különadó csökkentésével


Az Együtt-PM véleménye szerint a Fidesznek ismét maga felé hajlik a keze azzal, hogy a vidékfejlesztési miniszter javaslata szerint, a 98 százalékos különadó januártól 75 százalékra csökkenne - jelentette ki hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján Dorosz Dávid.

doroszdsajtaj


A választási szövetség színeiben dolgozó független képviselő azt mondta, mivel jövőre "több fideszes gombnyomogató politikus" elveszíti parlamenti állását, a változtatással nekik teremtenek egy kiskaput, annak érdekében hogy a végkielégítésükből kevesebb adót fizessenek.


A Fidesz úgy toldozgatja, foldozgatja ezt az alapvetően már megbukott eszközt, hogy azzal alapvetően a fideszes képviselők, polgármesterek javát szolgálják - jelentette ki.


Arra is kitért, hogy az Együtt-PM korábban aláírásgyűjtést indított az egykulcsos adórendszer ellen, mert az igazságtalannak tartják. Szavai szerint ez az adórendszer a gazdagabb embereket segíti, ezért a szervezet készített egy "karácsonyi ajándékot" Pintér Sándor belügyminiszternek, a "legnagyobb győztesnek". A képviselő bemutatta a tízezer forintos mintájára készített, de annál jóval nagyobb méretű bankjegyet, amelyen Pintér Sándor arcképét és a tízmillió forint feliratot helyezték el. Indoklásként közölte: a miniszter havonta több mint kilencmillióval többet vihetett haza az egykulcsos adórendszer miatt.


Az ásotthalmi időközi polgármester-választásra reagálva azt mondta, szomorúnak tartja, hogy egy olyan ember nyerhetett, "akinek a múltjában ilyen sötét tettek szerepelnek". A csongrádi Ásotthalmon vasárnap tartottak időközi polgármester-választást, amit a függetlenként induló Toroczkai László, a Jobbik Csongrád megyei önkormányzati képviselője, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnöke nyert.


Ez az eset azt mutatja, hogy a demokratikus ellenzéknek össze kell fognia és párbeszédet kell folytatnia, hogy a jövő évi országgyűlési és önkormányzati választásokon le tudják győzni "az ilyen szélsőségeseket, illetve a fideszes maffiállamot" - jelentette ki.

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

2013-12-16

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite