2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
ItthonEgy volt szlovák miniszter lánya okozta a balesetet az M3-ason

Egy volt szlovák miniszter lánya okozta a balesetet az M3-ason


Egy volt szlovák miniszter, a kassai Vasművet privatizáló Alexander Rezes lánya az a szlovák állampolgárságú nő, aki az M3-as autópályán három ember életét követelő balesetet okozott kedden - adta hírül saját információkra hivatkozva a Novy Cas című szlovák bulvárlap.

m3asbaleset0821


A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) szóvivőjének tájékoztatása szerint a balesetet okozó BMW vezetőjét kedd délután ittas állapotban elkövetett, több ember halálát eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették. A rendőrség - a baleset súlya, az ittasság ténye, illetve amiatt, hogy külföldi állampolgárról van szó - javasolta az illetékes ügyészségen a nő előzetes letartóztatásba vételét.


A Novy Cas úgy tudja, a rendőrség által őrizetbe vett személy nem más, mint a bulvárlapokból jól ismert kassai "Rezes klán" egyik tagja, Eva Varholíková Rezesová. Varholíková testvére a szlovák sajtó által multimilliomosnak tartott Július Rezes kassai vállalkozó, aki korábban a kassai Vasmű igazgatótanácsának elnöke volt. Mindketten annak az Alexander Rezesnek a gyermekei, aki a 1990-es években Vladimír Meciar kormányának közlekedési minisztere, valamint a kassai vasmű privatizációjának kulcsszereplője és egy időben az óriásvállalat részvényei közel felének tulajdonosa volt. A közel tíz éve elhunyt Alexander Rezest életében az ország második leggazdagabb embereként emlegette a szlovák média.


Eva Varholíková Rezesová gyakori és kedvelt szereplője a szlovák bulvárlapoknak. Volt férjével, a jégkorongozó Ján Varholíkkal két lánygyermekük van. Az őrizetbe vett Varholíková édesanyja, Eva Rezesová, a baleset kapcsán a sajtónak szerdán eljutatott állásfoglalásában nagy szerencsétlenségnek és tragédiának nevezte a balesetet. Varholíková édesanyja egész családja nevében mély együtérzését fejezte ki az elhunytak hozzátartozóinak és bocsánatukat kérte a tragédiáért. "Nagyon sajnáljuk a történteket. Lányom kész arra, hogy teljes egészében vállalja a felelősséget és a tragédia következményeit" - olvasható a közleményben.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-08-22

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite