2019. április 21., - Konrád
Keresés a tartalomban
ItthonÉjfélig több mint kétszázszor riasztották a tűzoltókat, narancssárga riasztás egész napra

Éjfélig több mint kétszázszor riasztották a tűzoltókat, narancssárga riasztás egész napra


viharÉjfélig 230 helyszínre vonultak ki a tűzoltók országszerte a viharok miatt - mondta Petróczi Tímea, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI kérdésére szombat hajnalban.


Tájékoztatása szerint a legtöbb, nagyjából hetven riasztást Veszprém megyéből kapták, ahol fakidőlések, épületkárok, szivattyúzások vártak a tűzoltókra. A szóvivő hozzátette: a Pest megyei Felsőnyáregyházán belecsapott a villám egy családi házba, amelynek kigyulladt a tetőszerkezete, de a tűzoltók végül megfékezték a lángokat.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat hajnalban narancssárga riasztást adott ki az ország szinte egész területére. Eleinte az északkeleti országrészben még előfordulnak zivatarok, majd ott is megszűnnek. A legvalószínűbb forgatókönyv alapján az ország
nagy részén szombaton a délutáni, de inkább a késő délutáni órákban ismét zivatarok alakulnak ki - ez elsősorban a nyugati és a középső országrészre lesz igaz - amelyet viharos szél (60-75 km/h) néhol jégeső (kisebb jégmérettel) és rövid idő alatt 20-40 mm csapadék kísér. Egy-két helyen azonban lehet heves zivatar 80-90 km/h széllel, 2 cm körüli jéggel vagy 50 mm körüli csapadékkal. A keleti országrészben azonban délelőtt is kialakulhat zivatar, főleg Tisza vonalának északabbi részén és a keleti határnál. A nyugat-dunántúli köd a délelőtti órákban viszonylag lassan szűnik meg.

A napi középhőmérséklet főként az Alföld délkeleti, keleti részein 25, 26 fok örül alakul. Olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.


Forrás: MTI/OMSZ/HÍR PORT24

2010-08-14

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite