2019. március 25., hétfő - Gábor
Keresés a tartalomban
NagyvilágEladta lányát a pénzen új feleséget vett!

Eladta lányát a pénzen új feleséget vett!

Férjhez adta 13 éves lányát egy kenyai férfi, hogy az érte kapott pénzből tehessen szert egy második feleségre.

kislany

Kenyában elterjedt szokás, hogy a szülők menyasszonyi díj kapnak, amikor lányuk megházasodik. A hagyomány szerint ez egyfajta kompenzáció a gyermek felnevelésére fordított energiáért és pénzért cserébe. Gyakran előfordul azonban, hogy a szülők a gyors anyagi gyarapodás érdekében, illetve a gyerek jelentette anyagi terhek lerázása miatt már kicsi korukban férjhez adják lányukat, dacára annak, hogy a törvény szerint 18 év alattiak nem házasodhatnak a nyugat-afrikai országban.

A The Star című napilap csütörtöki tudósításából kiderült, a szülők egyszer csak megjelentek abban a turkanai bentlakásos iskolában, ahol 13 éves gyermekük tanult, és kijelentették, hogy magukkal viszik. "Az apa azt állította, hogy a mennyasszonyi díjat elköltötte egy második feleségre, és nem tudja visszafizetni az összeget, így a lánynak muszáj beleegyeznie abba, hogy nem tanul tovább, és férjhez megy" - mesélte Wilson Korombori, egy helyi oktatási tisztviselő.

Kenyában sokszor akár ötször idősebb férfihez is hozzáadják a tíz év körüli lányokat - hívta fel a figyelmet Stella Kanuri jogi aktivista.
Az ENSZ adatai szerint Afrikában a lányok 42 százaléka még 18 éves kora előtt megházasodik. Desmond Tutu dél-afrikai érsek "A lányok nem menyasszonyok" nevű kampány élén harcol a szülők által kikényszerített korai házasságok visszaszorításáért.


Forrás: MTI / HÍR PORT24

 

2011-09-30

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite