2019. május 27., hétfő - Hella
Keresés a tartalomban
ItthonHavazás: elakadt kamionok és árokba csúszott autók Zalában

Havazás: elakadt kamionok és árokba csúszott autók Zalában


Estig tucatnyi esetben hívták segítségül balesetekhez a tűzoltókat Zala megyében, ahol a reggel óta tartó havazásban kamionok ütköztek össze és akadtak el, valamint személyautók csúsztak árokba.


Délelőtt a 86-os főúton, Rédicsnél ütközött össze két kamion a csúszóssá vált úton, az egyik szerelvény a szántóföldre sodródott. Kora este a 61-es főúton, a Nagykanizsához közeli bagolai elágazó felé akadtak el kamionok, mert a síkos úton nem tudtak felmenni az emelkedőn. A nap folyamán összesen 14 helyszínre hívták segíteni a tűzoltókat, többnyire árokba csúszott személyautók mentése miatt. Estére főként Nagykanizsa térségében akadt több feladatuk.


A Magyar Közút észak- és dél-dunántúli regionális ügyeleteinek tájékoztatása szerint Zala déli részén okoz inkább közlekedési nehézségeket a reggel óta hullott 4-5 centiméternyi hó. Nagykanizsán és környékén hókásásak, letaposott hótól síkosak az utak, míg a megye északi részén többnyire sónedves, vizes vagy latyakos burkolaton haladhatnak a járművek.
Több centi hó hullott szerda kora estig Baranyában is, több helyen jelenleg is intenzíven havazik; egy balesetben ketten súlyosan megsérültek; sok a koccanásos baleset. A délelőtt óta tartó havazásban Szentlőrinc térségében már kilenc centiméter hó hullott, a megyében több helyen jelenleg is intenzíven havazik - közölte a Magyar Közút regionális ügyeletese.


Több útszakasz nehezen járható, így például a 6-os főút Hirdnél és a baranyai megyeszékhely üszögi elkerülője. Délután az 58-as főút túronyi emelkedőjénél akadt el egy nyári gumival közlekedő teherautó. A rendőrség tájékoztatása szerint sok a koccanásos baleset. Emellett a 6-os főúton Pécstől nem messze, a Cserkúti Csárda közelében egy személyautó megpördült és a jármű hátulja nekicsapódott egy tartálykocsi elejének; a balesetben ketten súlyosan megsérültek. Itt jelenleg is félpályán halad a forgalom.

2010-03-10

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite