2019. május 23., csütörtök - Dezső
Keresés a tartalomban
Üzleti negyedElbocsátások a chipsadó miatt

Elbocsátások a chipsadó miatt


Megkezdődtek az elbocsátások a népegészségügyi termékdíj által leginkább érintett édesiparban, a Bonbonetti Kft. a napokban csoportos létszámleépítést jelentett be a munkaügyi központnál - írja a Népszabadság.

Munkanélküli


Sánta Sándor vezérigazgató a lapnak elmondta: a társaságnak hatvankét dolgozójától kell megválnia, a Bonbonetti a már megszavazott chipsadó miatt kényszerült a leépítésre. Már a parlament előtt van a teher növeléséről, az érintett termékkör szélesítéséről szóló javaslat, amelynek következtében további állások szűnhetnek meg az ágazatban - közölte a cégvezető.


Szeptemberben a Chio már bejelentette, hogy az adó miatt Franciaországban és Csehországban valósítja meg az eredetileg Magyarországon tervezett fejlesztéseit - emlékeztet a lap. A Népszabadság úgy tudja, hogy más élelmiszer-ipari cégeknél is napirenden vannak a leépítések az adó miatt.

A népegészségügyi adóból a kormány az idén ötmilliárd, jövőre húszmilliárd forint bevételre számított, a szakmai szövetségek szerint azonban az adó nyomán jövőre 25 milliárdos fizetési kötelezettségük lenne az érintett cégeknek, ennek több mint felét az édesiparnak kellene az idén kitermelnie.


A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közlése szerint az érintett cégek 566,6 millió forintot vallottak be szeptemberre - ismerteti a lap, hozzátéve: a gyártók, kereskedők a nyár folyamán jókora készleteket halmoztak fel az adó által érintett termékekből, ami miatt kitolódott az adóköteles termékek forgalomba kerülésének ideje.

 

Forrás: Népszabadság/MTI/HÍR PORT24

 

2011-10-31

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite