2019. április 22., hétfő - Csilla
Keresés a tartalomban
ItthonElbocsátották a szakszervezetis videó egyik szereplőjét

Elbocsátották a szakszervezetis videó egyik szereplőjét


Elbocsátották a Közlekedéstudományi Intézetnek (KTI) azt a munkatársát, aki egy vasúti szakszervezeti egyeztetésen a vonalbezárások lehetőségéről beszélt, valamint azt mondta, hogy azt egy államtitkár szerint azt az IMF-re lehet majd kenni. A pénteki megbeszélésről készült videót a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) tette közzé.

munkanélküliség

Képünk illusztráció!


Dóka Gábort, a fejlesztési minisztérium háttérintézményeként működő KTI vasúti közlekedési vezető szakértője a hírportálnak elmondta: munkáltatója - arra hivatkozva, hogy megrendült benne a bizalom - hétfőn megszüntette munkaviszonyát. Az elbocsátott szakértő az Indexnek csak annyit jegyzett meg, hogy "köszöni" ezt a VDSZSZ-nek, amiért inkorrekt módon közzétette a videót, és azoknak, akik hírt adtak róla.


A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) pénteken tette közzé azt a felvételt, amely az aznapi menetrendi struktúráról szóló egyeztetésen készült. A megbeszélésen Dóka Gábor többek között arról beszélt, hogy ha őszre elfogyna a közösségi közlekedésre szánt költségvetési pénz, akkor lehetséges, hogy még további vonatritkításra, valamint vonalbezárásra kerül sor.


Az Index cikke szerint azt is mondta: Völner Pál, az NFM államtitkára zárt körben arról beszélt, hogy "majd akkor, ha lehet kire fogni a vonalbezárásokat, akkor igenis meg fogják lépni. (...) Amikor az IMF tárgyalások beindulnak, és azt lehet mondani, hogy igen, az IMF az egy büdös, mocskos karvalytőke, azt erőltette ránk, hogy be kell zárni a mellékvonalakat." Az ügy kapcsán az LMP és az MSZP is parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte, a Jobbik pedig Völner Pál leváltását szorgalmazta a hétvégén.

ezo_banner

HIRDETÉS


Völner Pál, a fejlesztési minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában hétfőn azt mondta: nincs szükség vizsgálóbizottságra, mert "ha mindenre, aminek annyi valóságalapja van, mint a szakszervezetek által nyilvánosságra hozott videónak, bizottságot hoznának létre, akkor azok felemésztenék a parlamenti munkát".


Az államtitkár elmondta, hogy pénteken a MÁV-START-nál volt egyeztetés a munkáltató és a szakszervezetek között, amelyen megfigyelőként vett részt a KTI menetrendi kérdésekben szakértő munkatársa. Völner Pál leszögezte: sem most, sem a közeljövőben nem tervezik vasúti vonalak megszüntetését. Az egyeztetésről készült videóban a minisztérium képviselője arról is beszél, hogy olyan vonalakat újítanak fel, amelyeknél nincs szükség a munkára. Völner Pál kifogásolta, hogy a szakértő ezt a véleményét nem jelezte a tárcának. Hozzátette: a vonalfelújítások ügyében nincs korrupció.

 

Forrás: Index/MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-06-11

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite