2019. június 27., csütörtök - László
Keresés a tartalomban
BulvárElbukott az Összefogás Koncert

Elbukott az Összefogás Koncert


Alig lézengtek a Papp László Sportarénában, ahol - állami támogatással - vasárnap rendeztek koncertet az államadósság csökkentése érdekében. A koncert bevételét az államadósság törlesztésére fordítják, viszont a kérdéses, hogy lesz-e profit. Hírportálunk számításai alapján az Összefogás Koncerttel nem, hogy csökkent volna az államadóság, hanem pont fordítva, a koncert költségei növelték az amúgy is tetemes államadósságot.

összefogas koncert

A Papp László Sportarénában a színpad előtt lézengtek az emberek.


Az Összefogás Koncertet február 19-én, vasárnap tartották Budapesten a Papp László Sportarénában és Győrben az Egyetemi Sportcsarnokban. A 2012 forintos jegyárakból befolyt összeget a költségek levonása után a szervezők felajánlják az államadósság elleni alapnak. Viszont mind a fővárosi és mind a győri koncerten alig lézengtek az emberek, pedig a fellépők névsora igen impozánsnak mondható, hiszen ott volt Tóth Vera, a Király testvérek, Caramell, LL Junior, és a már a szakma öregjeinek mondható Kozmix, Kiki és DJ Dominique. Mindhiába, az Arénában pár százan lehettek, a büfék ki sem nyitottak és a ruhatárban is csak pár kabát árválkodott.


A programok már délután három órakor megkezdődtek, az Összefogás Gála este fél nyolckor kezdődött, akkora már kóboroltak úgy százan-százötvenen is a hatalmas, tizenkétezer embert befogadó nézőtéren. Annyian voltak, hogy egy kispályás foci bajnokságot is le lehetett volna zavarni úgy, hogy közben ne zavarjuk a koncerten csápoló közönséget. A látvány szánalmas volt, ugyanakkor a szervezők profi színpadi technikát biztosítottak a fellépőknek.


A fellépő zenészeket kissé zavarta, hogy ilyen kevesen vannak a koncerten, becsületükre legyen mondva, hogy ennek ellenére mindannyian úgy énekeltek, mintha teltház lett volna. LL Junior az Indexnek azt mondta akkor is megéri az összefogásról énekelni, jótékony koncerten fellépni, ha csak hárman vannak a nézőtéren. A koncertről egyébként a Magyar Televízió felvételt készített és a kétszer egyórás koncertfilmet április 7-én vetíti a köztévé.


Számításaink szerint nem, hogy csökkent volna az államadóság ezzel a koncerttel, hanem inkább nőtt, hiszen gondoljunk csak abba bele, hogy a szervezőknek a Papp László Sportarénát az állam ingyen biztosította a szervezők részére, viszont az egész napos üzemeltetése, nyitva tartása egy ilyen létesítménynek nem két forint, nem beszélve arról, ha az arénát ha tegnapi nap kiadták volna bérbe többet hozott volna a konyhára az államnak. Így az állam kiadása az Összefogás Koncerttel nőtt. A koncert szervezői azt mondták, hogy a rendezvény 50 millió forintos értéket képvisel, tehát, ha ki kellett volna fizetniük a Papp László Aréna bérleti díját, ha ki kellett volna fizetni a fellépőknek a fellépti díjaikat, a hang-, fény- és színpadtechnikát, akkor ennyibe került volna a koncert. Viszont Neményi Ádám főszervező azt mondta a koncert csak pár millióba került, hogy azt miből fogják kifizetni ez jó kérdés, hiszen a koncerten lézengő emberek által megvásárolt jegyekből befolyt összegből biztosan nem, már csak azért sem, mert információink szerint több, mint 100 VIP jegyet osztottak szét a szervezők.


Kormos Kata az MSZP politikusa az MTI-nek a koncerttel kapcsolatosan azt mondta: Az, hogy mindössze néhány százan "tomboltak" vasárnap az államadósság csökkentéséért rendezett úgynevezett Összefogás koncerten, jól mutatja: az emberek a kormánytól, és nem pótcselekvésre is alkalmatlan produkciós irodáktól várják Magyarország pénzügyi stabilitásának visszaszerzését.


Még a valóban minőségi produkciót nyújtó Tóth Vera, Király Linda vagy Caramel hangja sem tudja elfedni, hogy a jelenlegi kormány az államadósság csökkentése terén is borzasztó gyengén muzsikál. Az államadósság ugyanis a 3000 milliárd forintos nyugdíjvagyon lenyúlása ellenére sem csökken, sőt: a költségvetés adóssága 2011 végén 915 milliárd forinttal (4,4%-kal) haladta meg az egy évvel korábbi értéket.

Magyarországnak nem békemenetekre meg populistábbnál populistább látszatkezdeményezésekre, hanem egy bizalomébresztő és fenntartható gazdaságpolitikára van szüksége. A kormányzó Fidesznek is ezen kellene - csendben - dolgozni - mondta Kormos Kata.


Forrás: MTI - OS/Index/HÍR PORT24

 

2012-02-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite