2020. május 26., kedd - Fülöp
Keresés a tartalomban
ItthonElég volt! Ezt hangoztatja Deutsch és Török is

Elég volt! Ezt hangoztatja Deutsch és Török is


A Fidesz-KDNP-s EP-képviselő szerint "elég a hazugságokból", a szocialista politikus szerint pedig elég a "népnyúzó politikából"


Deutsch Tamás csatlakozik a Facebook közösségi portálon indított Elég a hazugságokból néven indított csoporthoz, és erre bíztat minden magyar szabadságszerető embert; azt szeretné, ha ennek a kezdeményezésnek a kapcsán is megmutatnák az emberek, hogy Magyarországon sajtó- és véleménynyilvánítási szabadság van. Az MSZP szerint pedig, elég volt a Fidesz-KDNP magyarországi népnyúzó politikájából és abból, hogy Orbán Viktor miniszterelnök külföldön is lejáratja az országot.


Deutsch: "Elég a hazugságokból..."

deutsch tamasA politikai hazugság megöli az emberek egyéni és közösségi szabadságát jelentette ki a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője. Közölte: ő maga is szeretne a magyar polgárok szabadságát megerősíteni szándékozó, annak garanciát adó kezdeményezésekben részt venni, ezért csatlakozik a Facebookon indított Elég a hazugságokból néven indított csoporthoz.

Az oldalon az "ELÉG! Elég abból, hogy a szocialisták az ország ellen uszítják a külföldieket. Csatlakozz, ha úgy gondolod, hogy ELÉG a hazugságokból! EL A KEZEKKEL MAGYARORSZÁGTÓL!!!!!" szöveg található.
Deutsch Tamás minden magyar demokratát, minden szabadságszerető embert, férfit és nőt arra invitál, hogy csatlakozzon ehhez az oldalhoz. "Legyen ez az oldal a magyar szabadság oldala a Facebookon" - fogalmazott, hozzátéve: azt szeretné, ha néhány hónap alatt legalább egymilliónyian csatlakoznának a csoporthoz és ez lenne a magyar nyelvű Facebook világában a legnagyobb közösség.

Arra szólított fel, hogy ennek a kezdeményezésnek a kapcsán is mutassák meg, Magyarországon sajtó- és véleménynyilvánítási szabadság van.

A kormányzati hatalom szintjére emelt hazugságok hatalmas károkat okoztak az országnak és az abban élőknek - értékelte. Kiemelte, hogy a XXI. század elején a gazdaság európai összehasonlításban is gyarapodott, a munkanélküliség és az ország adóssága pedig csökkent, de utána a hatalom hazugságai miatt ez a tendencia megfordult.

Más témára áttérve Orbán Viktor strasbourgi fellépését határozottnak nevezte.

Szerinte a kormányfő felszólalása alatt legalább két okból jó volt magyarnak lenni az Európai Parlament üléstermében. Mint mondta, van jelentősége annak, hogy a magyarok, sok évtizednyi diktatúra után, amikor ki voltak rekesztve Európa szabadságszerető népeinek a közösségéből, most végre a kormányfő személyén keresztül ott lehetnek az újra egységes Európában és első alkalommal Magyarország lehet az unió soros elnöke. Hangsúlyozta, örül neki, hogy Orbán Viktor szólalt fel az EP-ben, de bárki lett volna a magyar miniszterelnök, ez akkor is egy örömteli pillanat lett volna.

A másik okként azt mondta, hogy a vita végén nem történt más, minthogy a magyar kormányfő olyan módon, olyan tartalommal és érveléssel fogalmazott az EP-ben, amilyennel korábban a német kancellár, a francia elnök vagy a brit miniszterelnök megnyilvánult. Egyúttal kijelentette, sértő azt állítani, hogy ami Magyarországon történik, az azt mutatja, hogy a magyar polgárok közössége megint olyan politikai rendszert működtet, amely miatt a diktatúra felé sodródik az ország.


MSZP: Orbán tovább rontotta Magyarország megítélését


Török Zsolt01Az MSZP szerint elég volt a Fidesz-KDNP magyarországi népnyúzó politikájából és abból, hogy Orbán Viktor miniszterelnök külföldön is lejáratja az országot.

Török Zsolt, a szocialista párt szóvivője, kijelentette: elég volt abból, hogy a kabinet háromszor bedöntötte a magyar forintot, hogy kifosztja a magyar embereket és hogy lenyúlja hárommillió ember magán-nyugdíjpénztári megtakarítását.

"Elég volt abból, hogy egy igazságtalan adórendszerrel a melósok, az alkalmazottak zsebéből kiveszik a pénzt és a saját zsebeikbe tömik!" - folytatta az ellenzéki politikus.

Hozzátette: "elég volt, hogy a nyugdíjemelés felét ellopják", hogy a kormány az "üzemanyagárak egekbe szökése ellenére sem tesz semmit", holott ellenzékben még arról beszéltek, az árcsökkentést csak akarni kell.

Török Zsolt a kormányfő szerdai, Strasbourgban elmondott európai parlamenti beszédére kitérve aláhúzta: Orbán Viktor hatalmas bukást szenvedett el külföldön, amivel tovább rontotta a Magyarországról alkotott külföldi képet.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2011-01-21

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite