2019. április 25., csütörtök - Márk
Keresés a tartalomban
ItthonElérte az országot a hidegfront, de a Tiszántúlon még csütörtökön is lehet 30 fok körüli

Elérte az országot a hidegfront, de a Tiszántúlon még csütörtökön is lehet 30 fok körüli meleg


Szerda délután elérte a Kisalföldet a hidegfront, amelyet helyenként erős széllökések, illetve zivatarok kísérnek. A hidegfront viszont csütörtökön lelassul, így míg a Dunántúlon tartós csapadék várható és 10-15 fok, a Tiszántúlon viszont akár 30 fok körüli meleg is lehet.

esoegy

Kolláth Kornél, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az MTI-nek szerdán elmondta: az esti órákban a Kisalföldön 20 fok alá süllyedt a hőmérséklet, mindeközben az ország nagy részén még 27 fok körüli meleg volt. A nyugati határainkhoz közeledik a front, a Dunántúlon helyenként már kialakultak zivatarok.

Csütörtökön a Duna vonalában, illetve már a Duna-Tisza közén is várhatók záporok, a Tiszántúli területeket viszont várhatóan csak szombaton éri el a hidegfront - tette hozzá.

A hétvégén a hidegfront elvonultával ismét 20 fok fölé emelkedhet a hőmérséklet, de 30 fok körüli melegre a jövő hét közepéig nagy bizonyossággal nem lehet számítani - mondta a meteorológus.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda délután több északnyugati térségre elsőfokú riasztást adott ki. Szerdai figyelmeztető előrejelzésükben azt írták: késő délután, este a Dunántúlon néhol zivatar várható, amit viharos, azaz óránkénti 60 kilométeres erősséget meghaladó szél, esetleg jégeső kísérhet. Heves zivatar kialakulása kevéssé valószínű.

Hozzátették: a Dunántúl nyugati felén egészen péntekig tartósan erős lesz az északi, északnyugati szél. A legerősebb széllökések várhatóan elérik a 60-75, esetleg az óránkénti 80 kilométeres erősséget. A szerda esti, késő esti órákban főként a Nyugat-Dunántúlon, majd csütörtökön a Dunántúl többi részén és a Duna vonalában eső, zápor, helyenként zivatar várható, nagy mennyiségű csapadékkal. A Dunántúl délnyugati felén valószínű a legtöbb, 20-40 milliméter csapadék - írta a meteorológiai szolgálat.

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-09-13

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite