2019. május 23., csütörtök - Dezső
Keresés a tartalomban
NagyvilágÉletben van a Fülöp-szigeteken eltűnt magyar

Életben van a Fülöp-szigeteken eltűnt magyar


Életben van az a magyar állampolgár, akiről napokig nem lehetett tudni a Fülöp-szigeteki tájfun után - jelentette be Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat igazgatója az M1 Ma reggel című műsorában csütörtökön.

fulopszigetek tajfun


Szenczy Sándor elmondta: éjfél után nem sokkal kapta az információt, hogy életjelet adott magáról az a fiatal férfi, akit napok óta kerestek a szigeteken. A férfi nem érzi magát biztonságban, szeretne minél hamarabb Magyarországon lenni - tette hozzá az igazgató.


Lukács Csaba, a szeretetszolgálat önkéntese telefonon a helyszínről jelentkezve azt mondta: a magyar férfi a körülményekhez képest jól van. Nem tudnak vele kommunikálni, de a GPS-koordináták alapján méterre pontosan tudják, hol van.


Lukács Csaba arra is kitért, hogy a terület nem biztonságos, mindenféle szállítási útvonal le van zárva. Most azon dolgoznak, hogy járművet találjanak, amellyel ki tudják őt hozni onnan. Kiemelte: százezer számban próbálnak menekülni az emberek a szigetekről, onnan viszont, ahol a magyar férfi tartózkodik, még nem indult meg az emberek evakuálása. Az önkéntes hozzátette: bíznak abban, hogy a férfit 24 órán belül haza tudják hozni.


A Külügyminisztérium kedden közölte, hogy egy magyar állampolgárról, egy 28 éves férfiról tudnak, aki a tájfun idején a katasztrófa által leginkább érintett Leyte szigetén tartózkodott, és még nem sikerült vele kapcsolatba lépni. Emellett két olyan ember szerepel a konzuli szolgálat adatbázisában, aki jelezte, hogy a Fülöp-szigetekre látogat, fel is vették a kapcsolatot a megadott kontaktszemélyekkel, akik jelezték, hogy az érintettek jól vannak.


A Fülöp-szigeteken nincs magyar nagykövetség, az országban a jakartai magyar nagykövet van akkreditálva, így attól a külképviselettől tájékozódik a tárca. A nagykövetség a tájfun után a Fülöp-szigeteki hatóságoktól kapott információk alapján azt közölte, hogy nincs magyar áldozata a katasztrófának.


A Fülöp-szigeteki hatóságok szerdai közlése szerint 2275-re nőtt a Haiyan tájfun hivatalosan számon tartott halottainak száma. Az ENSZ szerint a Haiyan tájfun - minden idők egyik legerősebb vihara - több mint 11 millió embert érintett, és 673 ezren kényszerültek otthonuk elhagyására.

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

2013-11-14

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite