2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeÉletet mentett az összefogás Nógrád megyében

Életet mentett az összefogás Nógrád megyében


A Pásztói Rendőrkapitányság biztonsági intézkedés során nyújtott segítséget egy férfinak Szurdokpüspökiben, mely jól példázza, hogy az odafigyelés, a széles körű összefogás és a gyors intézkedés életeket menthet a rendkívüli hideg időjárás esetén.

Rendőr autó002


A Pásztói Rendőrkapitányság ügyeletére Szurdokpüspöki község jegyzője telefonon tett bejelentést 2012. február 3-án 13 órakor és ennek során elmondta, hogy tudomására jutott, hogy egy 62 éves falubeli férfi, aki rendszeresen jár ebédért az idősek otthonába, aznap ott nem jelent meg. A szomszédok is úgy nyilatkoztak, hogy már egy napja nem látták az urat a házából kijönni.

A nagy hideg miatt tartani lehetett attól, hogy az idős férfit otthonában kihűlés fenyegeti, ezért a Pásztói Rendőrkapitányság Közrendvédelmi és Közlekedésrendészeti Osztályának járőrei a bejelentést követően késedelem nélkül felkeresték a férfit lakásán, akit ott rossz egészségi és félig kihűlt állapotban találtak meg. A járőrök az orvos kiérkezéséig a rászorulót - a szolgálati gépjárműbe segítségnyújtás esetére bekészített - forró teával itatták és takaróval betakarták, majd a kiérkező háziorvos vizsgálatát követően, javaslatára a mentők kórházba szállították.


A rendőrség kéri, hogy továbbra is figyeljenek egymásra, és ha bajba jutott embert, beavatkozást igénylő helyzetet látnak, vagy tapasztalnak, haladéktalanul jelezzék azt az ingyenesen hívható 107-es, vagy 112-es segélyhívó számokon!

 

Forrás: police/HÍR PORT24

2012-02-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite