2019. április 25., csütörtök - Márk
Keresés a tartalomban
ItthonÉletfogytiglan a tompai hármasgyilkosnak

Életfogytiglan a tompai hármasgyilkosnak


Jogerősen is tényleges életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön Szűcs Istvánt, aki 2009 novemberében brutális módon megölt egy nyugdíjas tompai házaspárt és annak felnőtt lányát.

tompai


A táblabíróság nyereségvágyból, aljas célból, különös kegyetlenséggel, több emberen, védekezésképtelen személy sérelmére elkövetett emberölés és jármű önkényes elvétele bűntettében mondta ki bűnösnek a 31 éves kelebiai férfit.

A nőtlen, gyerektelen, szakképzettség nélküli vádlott 2009 márciusától dolgozott a házaspárnál. A család egykor virágtermesztéssel és -eladással, majd vendéglátással foglalkozott, a környékbeliek jómódúnak tartották őket. A 65 esztendős családfő azonban izomsorvadás miatt lebénult és daganatos betegségben is szenvedett, ezért tolókocsiba kényszerült, a 62 éves asszony pedig szívbeteg volt, beépített szívritmus-szabályozóval és műbillentyűkkel élt.

A vádlott havi 80 ezer forintos fizetésért mindenesként dolgozott az egykor panziónak épült ház körül. A családdal nem volt konfliktusa, a fizetését minden héten rendszeresen megkapta, de október végétől a következő tavaszig - elvégzendő munka híján - nem alkalmazták volna.

A férfi 2009. november 4-én délelőtt kezdett dolgozni a háznál, egy erőgéppel egyengette a földet, a tolólap azonban leakadt a traktorról. Az eszköz visszahelyezéséhez a vádlott az asszony segítségét kérte. A közös munka során a nő megjegyezte, a férfi "hogy lehet ennyire ügyetlen", majd az istállóba visszatérve - a vádlott szerint - újabb sértő megjegyzést tett.

A férfi utána ment és egy feszítővassal az asszonyt a testén és a fején is megütötte. A sértett a földre zuhant, a vádlott pedig rátérdelt. "Ahogy disznóvágáskor szoktam odahaza, amikor rálépek a disznó sonkájára, és a másik kezemmel tartott késsel a disznót leszúrom" - beszélt erről a vádlott a nyomozati vallomásában. A férfi azt követően kétszer ismét a sértett fejére csapott.


Szűcs István meg sem győződött a nő haláláról, rögtön a lakóépület felé indult, hogy végezzen a családfővel is, aki tudott ottlétéről. A vádlott a házban a heverőn fekvő férfi feje mögé lépett, majd hat ütést mért - minden erejét beleadva - a sértettre. Ezután értéket keresve átkutatta a házat, s mintegy 9 millió forintnyi készpénzt és ékszert talált, amelyet magához is vett.

A gyilkosságok után a férfi a családnak az udvaron álló autóját a 350 méterre lévő erdőbe vitte, otthagyta, hogy mások azt hihessék, a ház gazdái nincsenek otthon, netán elutaztak. Visszatért a házhoz, ahova kora délután hazaért a házaspár 41 esztendős lánya is. A vádlott segítségkérés ürügyével becsalta az asszonyt az istállóba, ahol felkapta a feszítővasat és öt ütéssel agyonverte áldozatát. A holttestet a sértett személykocsijának a csomagtartójába tette, ahová ezt követően behelyezte az idősebb asszony élettelen testét is, előbb azonban annak kezeit egy dróttal összekötözte.

A gyilkosságok során mindvégig szövetkesztyűt viselő vádlott traktoron hagyta el a tanyát, és hazament, a feszítővasat, a kesztyűt és a házban talált értékeket elrejtette, az akkor viselt ruháit pedig elégette.

A férfi a gyilkosságok másnapján felkereste a házaspár másik lányát, akivel sírva gyászolta az elhunytakat. Később visszavitte a traktort, átvette utolsó havi fizetését, s áldozatai 2009. november 11-i temetésén részvétet nyilvánított.

A hatóságok előbb tanúként hallgatták ki a férfit, majd miután telefonhívás adatai alapján bebizonyosodott, hogy a bűncselekmények idején a háznál tartózkodott, őrizetbe vették. A férfi az első gyanúsítotti kihallgatásán beismerte, hogy egyedül ő ölte meg a sértetteket.

 

Forrás: MTI / HÍR PORT 24

Fotó: MTI

 

2011-09-22

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite