2019. augusztus 20., kedd - István
Keresés a tartalomban
ItthonÉletfogytiglan a volt feleségét 106 késszúrással meggyilkoló állatorvosnak

Életfogytiglan a volt feleségét 106 késszúrással meggyilkoló állatorvosnak


Nem jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetéssel sújtotta a Pécsi Törvényszék hétfőn azt a férfit, aki 106 késszúrással megölte volt házastársát, valamint 9 szúrással megsebezte annak élettársát a baranyai megyeszékhelyen egy panelépület lépcsőházában tavaly májusban.

birosagegy

Képünk illusztráció!


Az Antal Gábor tanácsvezető bíró által ismertetett tényállás szerint tett elkövetésekor 43 éves Lábadi Norbert 2013. május 23-án reggel hét óra körül Pécsett egy kertvárosi liftes panel lakóház lépcsőházában egy késsel okozott halálos sérüléseket volt feleségének, s ejtett sebeket annak élettársán utóbbi otthonának bejáratánál.


A tényállás szerint a vádlott a támadás napján határozta el, hogy felkeresi a nőt, s megöli. A lépcsőházban várakozott, majd miután a sértettek kijöttek otthonukból, először a férfit, majd a nőt szúrta meg több alkalommal. Az élettárs megpróbált párja segítségére sietni, de a vádlott ismételten több alkalommal megszúrta, majd ezt követően tovább késelte a földön fekvő nőt.


A korábban állatorvosként dolgozó vádlott a volt feleségét összesen 106 alkalommal sebezte meg, a szúrások az egész testét érték. Az orvosi szakvélemény szerint a nő várandós volt, de a mentők kiérkezésekor már egyikük életét sem tudták megmenteni. A férfi volt felesége élettársán 9 szúrt sebet ejtett, melyek a fejét, nyakát és mellkasát érték. A sérülések 8 napon túl gyógyulóak voltak.


A vádlottat a rendőrség saját lakásán, késő délután fogta el tettének elkövetése napján. A férfi az intézkedéskor gázpisztollyal támadt az őt elfogó civil ruhás rendőrökre; több lövés leadására is kísérletet tett, de fegyvere nem sült el, a rendőrök ezt követően teperték le, s bilincselték meg.


Antal Gábor tanácsvezető bíró a tényállás felolvasásakor elmondta, a vádlott jelentős mennyiségű gyógyszert vett be tettének elkövetése előtt, ám mindez nem befolyásolta ítélőképességét. A férfi a bűncselekményt előre kitervelten követte el volt feleségével szemben - mondta el Antal Gábor. Kifejtette: a vádlottnál emberi élet kioltására alkalmas eszköz volt, napokkal tette előtte gyilkossággal fenyegetőzött, a helyszín és az időpont alkalmas volt a gyilkossághoz, s a vádlott megrendelte saját sírhelyét is.


A különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosságot az bizonyítja - tette hozzá a bíró -, hogy a nő hevesen védekezett, a biztos halálhoz vezető út legszörnyűbb perceit járta végig, a vádlott pedig emberi mivoltából kivetkőzve végezte el cselekményét.


A Pécsi Törvényszék Antal Gábor vezette tanácsa a férfit előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és hivatalos személy elleni erőszak miatt mondta ki bűnösnek, s életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte Lábadi Norbertet. A nem jogerős ítélet szerint a vádlott legkorábban 40 év múlva kerülhet feltételesen szabadlábra.


A bíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlott büntetlen előéletét, súlyosbító körülményként a halmazati bűncselekményt, s hogy volt hozzátartozó sérelmére követte el a gyilkosságot, illetve, hogy a nyomozás során nem tártak fel sértetti ráhatást, provokációt a tettre; mindezt megalapozta, hogy a vádlott tettét megelőzően már törvényesen elvált a meggyilkolt nőtől.


Az ügyész a vádlott feltételes szabadságra helyezése lehetőségének kizárásáért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. Az ügy a Pécsi Ítélőtáblán folytatódik.

Forrás:MTI/NÓGRÁD24

 

2014-03-17

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite