2019. augusztus 21., szerda - Sámuel
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeÉletfogytiglani fegyházat kért az ügyészség az ivádi gyilkosság vádlottjára

Életfogytiglani fegyházat kért az ügyészség az ivádi gyilkosság vádlottjára


Életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását kérte a Heves Megyei Főügyészség az ivádi gyilkosság vádlottjára - tájékoztatta a megyei főügyész hétfőn az MTI-t.

ivadigyilkossag1126

Fotó: police.hu


Szalóki Zoltán közleményében kiemelte, hogy a vádlott brutális módon végzett egy 18 éves lánnyal az ivádi erdőben. A Heves Megyei Főügyészség - a fokozott ügyészi felügyelet mellett folytatott nyomozás befejezését követő egy héten belül - különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a 38 éves férfival szemben.


A főügyész felidézte: az egyébként zárkózott természetű lány korábbról már ismerte a férfit, így - az iskolából hazafelé tartva - 2015. március 5-én kora délután Salgótarjánban hajlandó volt a kérésére beülni a személygépkocsijába, mivel a vádlott azt ígérte neki, hogy hazaviszi. Azonban a férfi Mátraterenye után járművével lekanyarodott a 23-as főútról, és egy földúton ötszáz métert megtéve Ivád külterületén, a Hideghegy-dűlőben állt meg.


Ott mindketten kiszálltak az autóból, és szóváltás alakult ki közöttük. A férfi ekkor egy "rúdszerű eszközzel" többször megütötte a lányt, amitől az a földre zuhant. Ezt követően a vádlott egy másik, "baltaszerű eszközzel" betörte a sértett koponyáját, a sérülés és az ahhoz társuló kivérzéses sokk miatt a lány néhány percen belül meghalt. A halál beállta előtt a vádlott a gépkocsival szándékosan ráhajtott a sértett mellkasára, amivel sorozatos bordatörést, valamint szív- és tüdőzúzódást is okozott.


A Heves Megyei Főügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy a törvényszék az előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben életfogytig tartó fegyházbüntetést szabjon ki.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2015-11-30

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite