2019. július 23., kedd - Lenke
Keresés a tartalomban
ItthonÉletfogytiglant kaphat a csecsemőgyilkos anya

Életfogytiglant kaphat a csecsemőgyilkos anya

Előzetes letartóztatásban marad az újszülöttje meggyilkolásával vádolt ibrányi nő - tájékoztatta a jogerős döntésről a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság elnökhelyettese, szóvivője csütörtökön az MTI-t.

csecsemogyilkosegy

Az asszony letartóztatását október 4-én rendelték el; az elsőfokú határozatot a gyanúsított és védője megfellebbezte. A másodfokú bíróság a végzésében egyetértett az elsőfokú bíróság nyomozási bírójának álláspontjával, hogy a gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelése indokolt - ismertette Nyakó Zsuzsanna.

Hozzátette: a másodfokon eljáró bíróság szerint a cselekmény tárgyi súlya, büntető törvénykönyvi fenyegetettsége, az elkövetés körülményei miatt a szökés, elrejtőzés veszélye még a gyanúsított kedvező személyi körülményei ellenére is fennállnak, ezért indokolt vele szemben a legszigorúbb kényszerintézkedés alkalmazása.

A 21 éves H. Friderikát 14. életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettének elkövetésével gyanúsítják. A fiatal nő szeptember 29-én hajnalban ibrányi lakóházukban érett, életképes fiú csecsemőt szült, akit ruhaneműbe burkolva sporttáskába tett és elrejtett egy szekrényben. Az asszonyt rossz egészségi állapota miatt édesanyja kórházba szállította.

A bűncselekmény a Btk. szerint az egyik legsúlyosabb bűncselekmény, 10 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztéssel, vagy életfogytig tartó szabadságvesztés büntetéssel sújtható - jegyezte meg a bírósági szóvivő.

 

Forrás : MTI / HÍR PORT 24

 

2011-10-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite