2019. május 22., szerda - Júlia, Rita
Keresés a tartalomban
ItthonÉletfogytig tartó fegyházat kapott a skalpolós feleséggyilkos

Életfogytig tartó fegyházat kapott a skalpolós feleséggyilkos


Életfogytig tartó fegyházbüntetést szabott keddi jogerős ítéletével a Debreceni Ítélőtábla arra a nagykinizsi férfire, aki féltékenységből megskalpolta, brutális kegyetlenséggel meggyilkolta feleségét.

skalp

Koszta János, az ítélőtábla sajtószóvivője az MTI-vel közölte, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen élő házaspár kapcsolata italozó életmódjuk és az asszony korábbi házasságtörő kapcsolata miatt megromlott. 2010 márciusában a nő ittasan hazafelé tartva elesett kerékpárjával, majd egy ismerőse segítette fel és kísérte haza. Mivel a "falubéli pletyka" korábban az őt hazakísérő férfival már kapcsolatba hozta, a férj dühös lett, ennek ellenére behívta őt italozni.

Késő este, amikor már csak a házaspár volt otthon, a nőt a férje egy lépcsőn lelökte a pincébe, ott bántalmazta, majd tapétavágóval felvágta homlokán a bőrt, és puszta kézzel megskalpolta az asszonyt, aki a helyszínen meghalt.A férj ezután lefeküdt aludni és csak másnap mesélte el szomszédainak a "szerencsétlen balesetet".

Az ítélőtábla - amely a Borsod megyei bíróság első fokú ítéletének érdemi részét helybenhagyta - súlyosbító körülményként értékelte többek között a kitartó, egyenes szándékot, amely hidegvérű elkövetéssel párosult, a bosszúvággyal teli elkövetést, a közeli hozzátartozó sérelmére való elkövetést és a cselekmény közfelháborodást kiváltó voltát. A vádlott leghamarabb 35 év múlva bocsátható feltételesen szabadlábra.


Forrás: MTI / HÍR PORT 24

 

2011-09-06

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite