2019. augusztus 22., csütörtök - Menyhért
Keresés a tartalomban
ItthonÉletveszélyes állapotban a villámcsapás miatt újraélesztett egyik fiatal

Életveszélyes állapotban a villámcsapás miatt újraélesztett egyik fiatal


Villámcsapás miatt újra kellett éleszteni két 20 év körüli fiatalembert vasárnap délután a Győr-Moson-Sopron megyei Agyagosszergényben, az egyikük állapota életveszélyes.

vihar

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a fiatalok a zuhogó esőben fociztak, amikor a pálya közepére lecsapott egy villám.

A villámcsapás súlyos sérültjeit a soproni kórházban kezelik. Az életveszélyben lévő játékost az intenzív osztályán ápolják, további két sérültet a kardiológiai osztályon kezelnek - közölte a kórház vezető ügyeletes az MTI érdeklődésére vasárnap este.

Becher Péter elmondta: tizenöt fiatalt - játékosokat és bírót - szállítottak a soproni kórházba az agyagosszergényi focipályáról. Megfigyelésüket követően tizenkét érintettet már hazaengedtek. Ők elsősorban a történtek miatti ijedelem okán kértek orvosi ellátást.

Nyolc beteget megfigyelésre a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház kardiológiai osztályára szállítottak - közölte Oláh Attila professzor, orvos- igazgató.

A Győr-Moson-Sopron megyei Agyagosszergényben falunap keretében barátságos mérkőzést játszott a helyi labdarugó csapat a Vas megyei Szergény együttesével. Távolinak tűnt még a vihar, amikor hirtelen lecsapott a villám a pálya közepére - számolt be a történtekről Szabó Alfonz polgármester.

Elmondása szerint a villámcsapás négy-öt embert "vitt le" a földre, egyiküknek a lábszárvédője is elégett.

A polgármester úgy tudja, hogy Sopronon és Győrön kívül Szombathelyre is szállítottak sérülteket.

Forrás: MTI/ HÍR PORT24

 

 

2012-07-30

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite