2019. március 19., kedd - József
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeElfogadta a kormány a népszavazásról szóló törvényjavaslatot

Elfogadta a kormány a népszavazásról szóló törvényjavaslatot


A kormány keddi ülésén elfogadta a népszavazásról szóló törvényjavaslatot, amely egységes szerkezetbe rendezi az eddigi szétaprózott jogszabályokban foglaltakat, valamint kiszámíthatóan és egyértelműen szabályozza a népszavazási intézményrendszert - közölte a kormányzati kommunikációs államtitkárság az MTI-vel.

kormányülés


Az országos és a helyi kezdeményezések eljárási szabályainak egységesítésével átlátható és egyszerű keretek között gyakorolhatják a választópolgárok alkotmányos jogaikat. Az új szabályokkal a komolytalan népszavazási kezdeményezések kiszűrése, és a jogorvoslat erősítése is a cél a jogorvoslati határidők meghosszabbítása révén. Az új jogszabály az új alaptörvénnyel egy időben, azaz 2012. január 1-jén léphet hatályba.A kormány keddi ülésén ismét napirenden voltak a bajba jutott lakáshitelesek részére kidolgozott ötpontos akcióterv végrehajtásához szükséges intézkedések, különös tekintettel a nemzeti eszközkezelő felállításához szükséges döntések.


A közlemény emlékeztet, hogy a kormány elképzelése szerint ez lenne az egyik mód a legkiszolgáltatottabbak megsegítésére. A tervek szerint az eszközkezelő a Magyar Fejlesztési Bank felügyelete alatt állna. Végleges költségvetési támogatásának meghatározásához és jogtechnikai részletek kialakításához a kormány még további tárgyalást tűzött ki. A működés feltételeit július 31-ig a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak és az Nemzetgazdasági Minisztériumnak kell kidolgoznia. A tájékoztatás szerint a keddi kormányülésen a kabinet támogatta Sebestyén László fideszes képviselőnek a környezetvédelmi termékdíjról szóló javaslatát, amelynek célja új szabályozórendszer kereteinek meghatározása, ezen keresztül az iparág tevékenységének teljes megújítása, a többször felhasználható termékek szélesebb körű elterjedésének előmozdítása (újrahasználat), valamint a hulladékhasznosítás mértékének jelentős megnövelése, összhangban az Európai Unió elvárásaival és a magyar társadalom általános érdekeivel.


A közlemény szerint az operaház ügyében nincs újabb kormánydöntés.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-06-07

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite