2019. március 19., kedd - József
Keresés a tartalomban
ItthonElfogatóparancsot adtak ki Dániel Péter ellen

Elfogatóparancsot adtak ki Dániel Péter ellen


Elfogatóparancsot adott ki a bíróság a rágalmazással vádolt Dániel Péter ügyvéd ellen, aki nem jelent meg perének legutóbbi tárgyalásán - értesült az MTI Hírcentrum.

Dániel Péter


Az M1 hétfő esti Híradójában elhangzott: az alaptörvény elleni akcióiról és a Horthy-szobor megrongálásáról ismertté vált jogász ellen azután indult büntetőeljárás, hogy az egyik közösségi oldalon becsmérlő megjegyzéseket tett Wittner Mária fideszes országgyűlési képviselőre.


Dániel Péter ellen rágalmazás miatt magánvádas eljárás folyik a III. kerületi bíróságon, amiért két éve az interneten becsmérlő kifejezéseket tett Wittner Máriára. Dániel Péter már a per kezdetén hangoztatta, hogy az eljárást üldöztetésnek tekinti, ezért nem biztos, hogy megvárja a végét - közölte a hírműsor. Mivel a legutóbbi tárgyaláson idézés ellenére nem jelent meg, elfogatóparancsot adtak ki ellene - ismertette a hírműsor.


Póta Péter, a Fővárosi Törvényszék szóvivője azt mondta a Híradóban: a bíróság a rendőrség segítségét kérte, amely ellenőrizte a vádlott ismert lakóhelyét és tartózkodási helyét. Itt azt a tájékoztatást kapták, hogy a vádlott nem tartózkodik a lakóhelyén. Ezért a bíróság elfogatóparancsot bocsátott ki a vádlottal szemben.


Dániel Péter 2010-ben azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy közhivatalokban megrongálta a nemzeti együttműködés kifüggesztett nyilatkozatát, később pedig az alaptörvényt, majd tavaly májusban festékkel kente össze a Kerekiben felállított Horthy-szobrot. Dániel Péter korábban azt hangoztatta, hogy itthon üldözik, ezért ki fog vándorolni. Egy, az internetre vasárnap feltöltött kép tanúsága szerint Izraelben várja az ellene indult büntetőeljárás végét - hangzott el a hírműsorban.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2013-10-01

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite