2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeBalassagyarmat - Elfogták a bombával fenyegetőzőt

Balassagyarmat - Elfogták a bombával fenyegetőzőt


A rendőrök őrizetbe vették azt a nőt, aki a gyanú szerint arról tett bejelentést, hogy a Balassagyarmati Törvényszék épületében bomba fog robbanni.

bombafenyegeto

A Balassagyarmati Törvényszék telefonszámára egy ismeretlen nő tett bejelentést 2018. március 21-én 8 óra 2 perckor azzal, hogy a törvényszék épületében 20 percen belül bomba fog robbanni. A helyszínre érkező járőrök a közintézmény környékét lezárták, valamint gondoskodtak a törvényszék és a szomszédos főügyészség épületének kiürítéséről is. Az épületet a bombakutató rendőrök hamarosan átvizsgálták, azonban robbanószerkezetet nem találtak. Ezt követően a rendőrség nagy erőkkel kezdte meg az ismeretlen telefonáló felkutatását.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság, a Balassagyarmati Rendőrkapitányság és a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály Bevetési Alosztály munkatársai 2018. március 24-én 20 óra 40 perckor a feltételezett telefonálót sikeresen azonosították és budapesti tartózkodási helyén elfogták.

A rendőrök a Balassagyarmati Rendőrkapitányságra előállított H. Ildikó 41 éves budapesti lakost közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával hallgatták ki, majd őrizetbe vették. A nő a nyomozóknak beismerő vallomást tett, elmondta, hogy előre megtervezetten, elváltoztatott hangon ő hívta fel a Balassagyarmati Törvényszék telefonszámát azzal, hogy az épületben bomba fog robbanni. A hatóság tagjai az ügy iratait bíróság elé állítás javaslatával küldik meg az illetékes ügyészségnek.


Forrás: Police.hu


2018-03-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite