2019. december 11., szerda - Árpád
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeElfogták a jobbágyi betörőt

Elfogták a jobbágyi betörőt


Több vagyon elleni bűncselekményről érkezett Jobbágyi községből bejelentés a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2016. január 19. és 2016. február 11. közötti időszakban.

jobbagyibetores

Fotó: police.hu


A rendőrök széles körű adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, melynek során egy 35 éves jobbágyi férfire terelődött a gyanú. A Pásztói Rendőrkapitányság beosztottai M. Lászlót 2016. február 12-én 18 óra 30 perckor a lakóhelyén elfogták és a rendőrkapitányságra előállították.


A rendelkezésre álló adatok alapján a férfi 2016 januárjában két alkalommal mászott be ugyanazon ingatlan udvarára. Az első alkalommal a nyitott ajtón át jutott be a konyhába, onnan különféle valutát tulajdonított el, majd pár nap elteltével a sértett megzavarta, ezért onnan nem vitt el semmit. A jobbágyi férfi január 23-án a kora esti órákban egy másik ingatlan zárt udvarára ment be, ahol a nyári konyhában tévét néző tulajdonosra az ajtót rázárta, majd a mellette lévő lakóépületben kutatott.


A sértett cselekményét észlelve a helyiségből kiszabadította magát, ezt látva a gyanúsított az összekészített élelmiszert - kolbászt, tojást - és egyéb használati tárgyakat hátrahagyva a helyszínről elmenekült. Egy másik ingatlan ablakát 2016. február 7-én törte be a 35 éves férfi, majd azon át benyúlva a nyílászárót kinyitotta; a szobákból arany és ezüst ékszereket és nagy összegű készpénzt tulajdonított el. Pár nap elteltével egy újabb lakóházban kihasználta, hogy az ott élő nő lepihent és a bejárati ajtót nyitva hagyta. M. László a lakásba besurrant és az asztal fiókjában elhelyezett pénztárcákból készpénzt tulajdonított el.


A hatóság tagjai a férfi lakóhelyén megtartott házkutatáson az eltulajdonított ékszerek egy részét lefoglalták több a bűncselekményből származó tárgyakkal együtt. A pásztói nyomozók a férfit előállítását követően több rendbeli lopás bűncselekmény elkövetésének és személyi szabadság megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és előzetes letartóztatását kezdeményezték az illetékes ügyészségen, melyet a bíróság 2016. február 15-én elrendelt.

 

Forrás: POLICE/NÓGRÁD24

2016-02-17

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite