2019. március 19., kedd - József
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeElfogták a Nógrád megyei betörőket

Elfogták a rimóci betörőket

Az_igazsag_jar_Onnek_ezo

hirdetés

A Szécsényi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás bűntett elkövetése miatt folytat büntetőeljárást - őrizetbe vételük mellett - egy 26 és két 19 éves rimóci férfi ellen.

rendbt

A rendőrök a fiatalembereket 2013. január 31-én a hajnali órákban polgárőrök segítségével fogták el, akik Rimócon területi bejárást végeztek. A polgárőrök szolgálatuk ellátása során figyelmesek lettek egy betörés helyszínének közelében lévő, gyanúsan viselkedő személyre, aki őket meglátva futásnak eredt, ezért értesítették a rendőröket. A rendőrök a helyszínre vonultak és rövid időn belül elfogták a fiatalembert és a társait is.

A rendőrök a beszerzett adatok alapján megállapították, hogy a két 19 éves férfi 2012. decemberében a kerítésen átmászva jutott be egy rimóci ház udvarába, majd a házhoz tartozó fás fészerből eltulajdonítottak fűrészeket, benzint és olajat mintegy 9.000 Ft értékben.

Ezt követően 2013. januárjában bementek egy másik rimóci ingatlan udvarára is. Az ajtót felfeszítették és a házból háztartási felszerelési tárgyakat tulajdonítottak el mintegy 60.000 Ft értékben.

A két férfi 2013. január 25-e körül a kerítést átmászva ugyancsak egy rimóci ház udvarába ment, majd miután az ajtót felfeszítették a házból különféle használati tárgyakat, kerékpárt, szerszámokat, elektronikai eszközöket és készpénzt vittek el mintegy 60.000 Ft értékben. Egy pár nap elteltével visszatértek ehhez a házhoz, hogy további értékekkel távozzanak, azonban ezen alkalommal elálltak a bűncselekmény befejezésétől, mert hangokat hallottak.

Az egyik 19 éves fiatalember megalapozottan gyanúsítható továbbá azzal, hogy 26 éves társával 2013. január 31-én 00:30 óra körüli időben ismételten megjelent annál a háznál, melyből korábban nem tulajdonítottak el értékeket. A kerítésen átmásztak, majd a ház egyik ablakát befeszítették. A házból azonban ekkor sem sikerült semmit eltulajdonítaniuk, mert megzavarták őket.

A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható három férfit a rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként hallgatták ki lopás bűntettének elkövetése miatt.

Forrás:Police.hu/HIR PORT24

 

2013-02-01

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite