2019. március 22., péntek - Benedek
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeElfogták a pásztói kábítószer terjesztőt!

Elfogták a pásztói kábítószer terjesztőt!

A Pásztói Rendőrkapitányság visszaélés kábítószerrel vétség megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 32 éves pásztói és 28 éves mátraszőlősi férfi ügyében - a 32 éves férfi őrizetbe
vétele mellett.

drogfogasketto

A kép illusztráció

A rendelkezésre álló adatok alapján még 2011. november 25-én 20 óra körüli időben Pásztó belterületén a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság munkatársai szolgálat teljesítés során közúti ellenőrzés alá vontak egy személygépkocsit és annak négy utasát.

A gépjármű utasai közül egy 28 éves mátraszőlősi férfi ruházatából előkerült egy műanyag gyorszáró tasakban tárolt zöld növényi anyag maradvány, melyet tulajdonosa kábítószerként vásárolt. A férfit ekkor a Pásztói Rendőrkapitányságra előállították és vele szemben kábítószerrel visszaélés miatt büntetőeljárást kezdeményeztek. A nyomozás során beszerzett információk alapján megállapítást nyert, hogy gyanúsított a marihuánát egy 32 éves pásztói férfitól vásárolta, aki Pásztó területén még több személynek is értékesített ugyanilyen és más típusú - feltehetően - kábítószernek minősülő anyagokat.

A rendőrök a személy lakásán házkutatást végeztek, melynek során több kereskedést alátámasztó tárgyat, így mérleget, tasakokat és kiadagolt kábítószergyanús anyagokat találtak és foglaltak le. A 32 éves férfit a rendőrök elfogták és a Pásztói Rendőrkapitányságra előállították, ahol „kereskedelem" elkövetési magatartással megvalósított visszaélés kábítószerrel bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették.

Jelenleg a nyomozás szakértő bevonásával folyamatban van. A „díler" cselekménye a jelenleg hatályos büntető törvénykönyv alapján 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

HÍR PORT 24

 

2011-12-06

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite