2019. április 18., csütörtök - Andrea
Keresés a tartalomban
ItthonElfogták a robbantással fenyegetőző férfit

Elfogták a fővárosi metróállomások felrobbantásával fenyegetőző férfit


A rendőrség elfogta azt a férfit, aki az elmúlt hetekben több alkalommal is fővárosi metróállomások felrobbantásával fenyegetőzött
.

bilincs

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerdán arról tájékoztatta az MTI-t: a 38 éves férfit hétfőn Budapesten, az V. kerületi Múzeum körúton fogták el, gyanúsítotti kihallgatása során beismerő vallomást tett, őrizetbe vették.

A rendőrség kezdeményezte a férfi előzetes letartóztatását, az ügyben további eljárást az V. kerületi kapitányság közveszéllyel fenyegetés vétsége megalapozott gyanújával folytatja le.

A közlemény szerint egy V. kerületi nyilvános telefonfülkéből először június 9-én érkezett bejelentés az Országos Mentőszolgálat 104-es segélyhívó telefonszámára, hogy az Ecseri úti metróállomásnál bomba fog robbanni. Ezt követően június 19-én, 21-én, valamint 25-én két esetben szintén fenyegető hívások érkeztek a mentőkhöz. Az ismeretlen fenyegető minden esetben valamelyik fővárosi metróállomást jelölte meg a robbantás helyszíneként.

ezo_banner

hirdetés

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálata a helyszíneket átvizsgálta, robbanóanyagot, illetve robbantásra alkalmas eszközt egyik esetben sem talált.

A nyomozás során megállapították, hogy a fenti bűncselekményeket ugyanaz a férfi követte el, aki minden esetben nyilvános fülkéből telefonált. Végül a rendőrök eljutottak a fenti bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 38 éves férfihoz.

Június 19-én a 2-es és a 3-as vonalon is lezárták a Deák téri metróállomást, június 21-én és 25-én pedig a 3-as metró vonalán a Kálvin téri állomást kellett kiüríteni bombariadó miatt. Az érintett szakaszokon átmenetileg pótlóbuszok szállították az utasokat.

Forrás: MTI/ HÍR PORT24

 

 

2012-06-27

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite