2019. május 24., péntek - Eszter
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeElfogták a Salgótarján és környéke lakóit fosztogató besurranó tolvajokat

Elfogták a Salgótarján és környéke lakóit fosztogató besurranó tolvajokat

bilincsbenA Salgótarjáni Rendőrkapitányság ügyeletére 2010. szeptember 28-án 21 órakor tett bejelentést egy salgótarjáni férfi, mely szerint a lakóházának bezárt bejárati ajtaját a „kitekintő ablakán" benyúlva ismeretlen személy kinyitotta, majd a lakóház konyha helyiségéből eltulajdonította felesége táskájából a pénztárcát, a benne lévő 6.200 Ft készpénzzel.


A bejelentést követően pár perccel egy állampolgár adatokat közölt telefonon a feltételezett elkövetőkről. Mivel a rendőrség már hosszú ideje nagy erőket mozgósított a város területén elkövetett hasonló jellegű bűncselekmények elkövetőinek felderítése érdekében, ezért a beszerzett információk alapján pár percen belül elfogták az elkövetőket.
A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 30 és 29 éves salgótarjáni férfiakat lopás és más bűncselekmények miatt hallgatták ki gyanúsítottként, akik annak során részletes beismerő vallomást tettek.
Megállapítást nyert továbbá, hogy a gyanúsítottak 2010. májusától Salgótarján belterületén és a közeli községekben több családi házba, hétvégi házba, ahhoz tartozó melléképületbe, illetve udvarra - a lakók figyelmetlenségét, óvatlanságát kihasználva - a nyitott nyílászárón át besurrantak és onnan különböző értékeket, arany tárgyakat, készpénzt, valamint pénztárcákat - benne készpénzzel, bankkártyákkal, személyes okiratokkal - tulajdonítottak el. A bankkártyákat minden esetben megkísérelték használni, több-kevesebb sikerrel, míg az igazolványokat a helyszínek közelében eldobták. A bűncselekményekkel összesen több milliós nagyságrendű kárt okoztak.
A rendőrség a 30 éves férfi őrizetbe vételére intézkedett, tekintettel arra, hogy ellene egyéb vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt már folyamatban volt eljárás. Majd az ügyészséggel együttműködve kezdeményezték az illetékes bíróságnál a személy előzetes letartóztatását, melyet a bíróság elrendelt

Forrás: NMRFK/HÍR PORT24

2010-10-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite