2019. március 25., hétfő - Gábor
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeElfogták a salgótarjáni kórházi tolvajokat - VIDEÓ

Elfogták a salgótarjáni kórházi tolvajokat - VIDEÓ


Sajtótájékoztatón számolt be a Salgótarjáni Rendőrkapitányság vezetője és a bűnügyi osztály nyomozója a salgótarjáni egészségügyi intézményben elkövetett bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható személyek elfogásáról.

korhazitolvajok


A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2014. szeptember 8-án 10 órakor érkezett a bejelentés, miszerint a salgótarjáni kórházban az egyik orvosi szobából, az ott hagyott kabát belső zsebéből ismeretlen személy nagyobb összeget tulajdonított el. A Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai a nyomozás során széles körű adatgyűjtést végeztek, melynek eredményeként megállapítást nyert, hogy a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható I. László 51 éves mezőcsáti lakos, akit a rendőrök 2014. szeptember 11-én elfogtak. A beszerzett adatok alapján megállapítást nyert az is, hogy a gyanúsított 2014. július eleje és 2014. augusztus 18. közötti időszakban még további három esetben érkezett azzal a céllal a megyeszékhely területére, hogy ott a megyei kórházban lopásokat kövessen el. Ezekben az esetekben is - a korábbihoz hasonlóan - kifigyelte az ott dolgozó nővérek és orvosok távollétét. Ezt követően az irodákból, orvosi szobákból eltulajdonította az ott talált pénztárcát, a benne lévő készpénzzel és tulajdonosaik személyes okirataival. A férfi az eltulajdonított pénz nagy részét szórakozásra költötte, míg a személyes iratokat és pénztárcákat eldobta. A férfit a rendőrök a rendőrkapitányságra előállították, és több rendbeli üzletszerűen elkövetett lopás bűntett, okirattal visszaélés és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, és őrizetbe vették.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kifosztás bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást B. Patrik 22 éves salgótarjáni lakos ellen. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a 22 éves férfi 2014. szeptember 15-én 16 óra előtti időben a Szent Lázár Megyei Kórház egyik szobájába bement és onnan egy hölgy tulajdonát képező pénztárcát, okiratokkal, készpénzzel együtt eltulajdonította. Ezt követően egy másik kórterem szekrényéből egy védekezésre képtelen, idős koránál fogva a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes fekvőbeteg sértett tulajdonát képező készpénzt vette ki. A bejelentést követően a rendőrök a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személyt rövid időn belül beazonosították és még aznap elfogták. A rendőrkapitányságra előállított B. Patrikot gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe vették.

 


A nyomozó hatóság kezdeményezte I. László és B. Patrik előzetes letartóztatását, akiket a Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványára a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást O. Csaba 44 éves salgótarjáni lakos ellen. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2014. szeptember 15-én 8 óra körüli időben a megyei kórház rendelőintézetének rendelője zárt ajtaját - a benne hagyott kulccsal - kinyitotta. Az öltözőbe bejutva egy nő fülkében elhelyezett táskájából kivette személyes iratait, bankkártyáját és készpénzét, melyekkel a helyszínről távozott. A rendőrök a beszerzett adatok alapján a gyanúsítottat két órán belül elfogták, a rendőrkapitányságra előállították és kihallgatták.


A Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya üzletszerűen szabálysértési értékre elkövetett lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást - őrizetbe vétele mellett - egy 17 éves salgótarjáni férfi ellen. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a fiatalkorú 2014. szeptember 7-én a salgótarjáni megyei kórház egyik osztályának kórtermébe azért ment be, hogy onnan különféle értéket tulajdonítson el. A szobában egy ablakpárkányon hagyott táskából vette magához a benne lévő készpénzt és iratokat. Ezt követően pár nappal később egy másik kórteremből tulajdonított el két szekrényre lerakott mobiltelefont. A rendőrök a mobiltelefont és az eldobott közokiratokat felkutatták és lefoglalták.

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy az ilyen és hasonló esetek elkerülése érdekében mindenkinek tenniük kell értékeik megóvásáért, mivel a kórház azokért nem tud felelősséget vállalni. Ha kórházba kerülnek, csak minimális összegű készpénzt vigyenek magukkal! A kórházi felvételt követően személyes irataikat, bankkártyáikat a hozzátartozóikkal küldjék haza. Értékeiket soha ne hagyják felügyelet nélkül! Ha vizsgálatra kell menniük, kérjék meg szobatársaikat, hogy figyeljenek a tárgyaikra. Beszéljék meg betegtársaikkal, hogy a kórteremben mindig tartózkodjon valaki!

 

Forrás: POLICE/NÓGRÁD24

2014-09-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite