2019. június 24., hétfő - Iván
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeElfogták a szökésben lévő salgótarjáni lányt

Elfogták a szökésben lévő salgótarjáni lányt

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság Közrendvédelmi, Közlekedésrendészeti és Határrendészeti Osztály járőrei 2011. november 17-én Salgótarjánban igazoltattak egy 16 éves lányt és egy 15 éves fiút.

rendorsegot

A nyilvántartás alapján hamar kiderült, hogy a 16 éves lányt eltűnés miatt körözik, mivel ez évben már több alkalommal - és pár nappal ez előtt is - engedély nélkül távozott a nevelésére kijelölt gyermekotthonból és ismeretlen helyre távozott. A járőrök a körözött személyeket a rendőrkapitányságra előállították.

Ezt követően megállapítást nyert, hogy a két fiatal megalapozottan gyanúsítható a napokban a megyeszékhelyen elkövetett családi ház betörés elkövetésével. 2011. november 12-re virradóan egy salgótarjáni ideiglenesen lakatlanul álló családi ház ajtajáról a lakatot lefeszítették, majd az ajtót benyomva oda bementek.

Az ingatlanból különféle műszaki berendezéseket, így többek között fúrógépet, hegesztő gépet, takarítógépet tulajdonítottak el több mint 200.000 Ft értékben. A lányt és a fiút lopás miatt gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók, akik a bűncselekmény elkövetését elismerték.

A hétvégi házból eltulajdonított értékek nagy részét a rendőrök házkutatás során az egyik gyanúsított személy ismerősénél felkutatták és lefoglalták. Így a sértettet ért kár szinte teljes egészében megtérült.

A 16 éves lányt a hatóság őrizetbe vette, mivel vele szemben hasonló jellegű vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt a Salgótarjáni Rendőrkapitányságon és az ügyészségen is folyamatban van még további büntetőeljárás.

HÍR PORT 24

 

2011-11-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite