2019. május 20., hétfő - Bernát, Felícia
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeElfogták a táskatolvajt Salgótarjánban !

Elfogták a táskatolvajt Salgótarjánban !

A gyors bejelentésnek köszönhetően sikerült elfogni a táskástolvajt. A Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás és más bűncselekmények miatt folytat büntetőeljárást egy 35 éves salgótarjáni férfivel szemben, akinek a bíróság 2011. július 19-én elrendelte előzetes letartóztatását.

rendőrségi autó

2011. július 16-án az esti órákban a Salgótarjáni Rendőrkapitányságra érkezett telefonon egy szemtanú bejelentése, hogy a bejelentés pillanatában egy férfi Salgótarján város központjában, a Kistarján úton hátulról megközelítette az ott gyalogosan haladó idős nőt és a kezéből kikapta a fekete válltáskáját és azzal a közeli középiskola felé szaladt, miközben a sértett hangosan segítségért kiabált. A sértettnek a táskában személyes értékei és igazolványai, valamint 20.000 Ft értékben értéktárgyai voltak.

Tekintettel arra, hogy az elmúlt időszakban több hasonló jellegű bűncselekmény is történt a belvárosban a Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a korábban begyakoroltaknak megfelelően pillanatokon belül zárta az elkövető menekülési útvonalát.

A helyszínre perceken belül kiérkező nyomozók a pontos személyleírás és gyors bejelentést követően tizenöt perc kutatás után a város területén elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit.

Az előállítását követően megállapíthatóvá vált, hogy a férfi megalapozottan gyanúsítható a 2011. június 17. és július 16. közötti időszakban, a megyeszékhely belterületén több hasonló jellegű bűncselekmény elkövetésével is.
A rendelkezésre álló adatok alapján a férfi Salgótarján belvárosának különböző pontjain az utcán gyalogosan közlekedő, kizárólag idős sértettek kezéből - őket hátulról megközelítve - kikapta pénztárcáikat. Esetenként így tíz és ötvenezer forint közötti összeget is sikerült „zsákmányolnia", valamint a bennelévő okiratokat is, amelyeket azonban a közeli szemetes konténerekbe eldobta. Egy alkalommal azonban egy férfit megtámadva és őt földre rántva, majd lefogva pénztárcáját erőszakkal vette ki a zsebéből.

Megállapítható az is, hogy a gyanúsított a sértettek idős állapotát használta ki a bűncselekmények elkövetéséhez.

A nyomozó hatóság a 35 éves férfit rablás és más bűncselekmények miatt gyanúsítottként hallgatta ki, amelynek során a személy részben beismerő vallomást tett. A bűncselekmények súlyossága, valamint sorozatjellege miatt is intézkedtek őrizetbe vételéről és előterjesztést tettek az előzetes letartóztatására, melyet a bíróság a mai napon elrendelt.
Az ügyben a nyomozás jelenleg is folyamatban van.

A rendőrség ezúton is megköszöni az állampolgárok gyors bejelentését, valamint segítségét az elkövetés körülményeire vonatkozó tájékoztatásával kapcsolatban, amely nagyban hozzájárult a sorozat jellegű bűncselekmények elkövetésének megszakításához és az elkövető elfogásához.


Forrás: MTI / HÍR PORT 24

 

 

2011-07-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite