2019. május 27., hétfő - Hella
Keresés a tartalomban
ItthonElfogták egy "itatós rablás" gyanúsítottját Budapesten

Az_igazsag_jar_Onnek_ezo

HIRDETÉS

Elfogták egy "itatós rablás" gyanúsítottját Budapesten


Elfogtak a fővárosban egy férfit, aki a gyanú szerint a társával együtt kirabolt egy embert, miután kábító hatású anyaggal kevert kávét itatott meg vele - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) csütörtökön a rendőrség honlapján. A BRFK a múlt héten sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet az úgynevezett itatós rablások veszélyeire.

itatos-rablas


A csütörtöki közleményben az olvasható: az adatok szerint a gyanúsított és társa múlt szombat délután a Margit híd budai hídfőjénél lévő HÉV-aluljáróban cigarettát kérve megszólított egy férfit. Áldozatukat beszélgetés közben kábító anyaggal kevert kávéval kínálták, azt a sértett megitta, majd elvesztette az eszméletét. A gyanúsított és társa ezt kihasználva elvették a mobiltelefonját és a készpénzét; a sértettet később kórházba kellett szállítani.


A 48 éves gyanúsítottat kedden fogták el a II. kerületi nyomozók, a társát még keresik, elfogása érdekében a rendőrség a lakosság segítségét kérte. Az őrizetbe vett férfi ellen a II. kerületi kapitányság rablás megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást, már kezdeményezték az előzetes letartóztatását. Az eset kapcsán a rendőrség arra hívta fel a figyelmet, hogy az elkövetők többnyire szórakozóhelyeken választják ki áldozataikat. Barátságos vagy szexuálisan kihívó viselkedésükkel hamar a leendő sértett bizalmába férkőznek, akinek ittassága nehezíti a helyzet felismerését. A bűnözők a szórakozóhelyen vagy a lakására elkísérve megfosztják áldozataikat az értékeitől, ám az anyagi káron kívül annak egészségét, életét is veszélyeztetik.


A hasonló esetek megelőzésére a rendőrség azt javasolta: ha egy baráti társaság szórakozni megy, akkor annak tagjai figyeljenek egymásra, és ne hagyják, hogy társuk ittas állapotban egyedül induljon haza. Aki mégis egyedül megy haza, annak érdemes taxival utaznia - fűzték hozzá.


A BRFK múlt kedden sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet az "itatós rablások" veszélyeire annak kapcsán, hogy elfogták egy erre szakosodott elkövetői csoport egy tagját. Az elkövetők egyik áldozata meghalt, mert a neki beadott, altató hatású szer alkohollal keveredve légzésleállást okozott.


Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-01-24

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite