2019. március 27., szerda - Emánuel
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSalgótarján - Elhunyt Fekete Nándor

Salgótarján - Elhunyt Fekete Nándor


Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzatának közleménye.

gyertya11

 

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy
FEKETE NÁNDOR
Salgótarján Díszpolgára
2018. június 16-án, életének 77. évében elhunyt.
A város volt vezetőjét Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata
saját halottjának tekinti.
Búcsúztatására 2018. június 27-én, szerdán 13 óra 30 perckor
a salgótarjáni Régi Központi Temetőben kerül sor,
majd 16 órakor a Szécsényi Ferences Templomban
egyházi szertartás szerint kísérjük végső nyughelyére.
A gyászoló család kérése, hogy kegyeletét
mindenki egy szál virággal rója le.


Fekete Nándor, városunk közéletének elismert és meghatározó alakja 1941. március 29-én született Egyházasgergén. Középiskolai tanulmányait a salgótarjáni Madách Gimnáziumban végezte. Több mint két évtizedig dolgozott Nógrád megye és Salgótarján közigazgatásában. Első munkahelye a Nógrád Megyei Tanács Tervosztálya volt. Pályáját az 1960-as évek végétől a Városi Tanács Terv- és Pénzügyi Osztályán folytatta. Munka mellett szerezte meg üzemgazdász diplomáját a budapesti Pénzügyi- és Számviteli Főiskolán.


Az 1970-es évek elején tanácselnök-helyettesnek választották. 1974-ben tanácselnök nevezték ki. Az akkor 33 éves Fekete Nándor az ország legfiatalabb városvezetője lett. Tanácselnöki munkájának 8 éve alatt nagymértékben hozzájárult Salgótarján építészeti és infrastrukturális fejlesztéséhez. Különböző társadalmi megbízatású funkciói által, valamint az SBTC elnökeként sokat tett a város civil- és sportéletének fejlődéséért.

A későbbiekben az OTP megyei igazgatóhelyettese lett. Dolgozott a Tarjánhő Kft. Felügyelő Bizottsága elnökeként és a Közgyűlés Gazdasági Bizottságának tagjaként is. Az OTP-től került a Kisipari Szövetkezetek Országos Szövetsége megyei szervezetének élére, ahol haláláig dolgozott.
Példaértékű és kiemelkedő tevékenysége elismeréseként - többek között - 2001-ben „Salgótarján Díszpolgára" lett, 2016-ban pedig az Országos Szövetkezeti Tanács Elnökségének „Szövetkezeti Érdemrend" kitüntetésében részesült.

Fekete Nándort önkormányzatunk saját halottjának tekinti. A család tagjai, a rokonok és a pályatársak gyászában és mély fájdalmában osztozva, az önkormányzat nevében búcsúzunk Fekete Nándortól.

Emlékét tisztelettel és kegyelettel megőrizzük! Nyugodjék békében!Forrás: Salgotarjan.hu


2018-06-22

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite