2019. augusztus 20., kedd - István
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeElhunyt Gresina István Rétság volt polgármestere

Elhunyt Gresina István Rétság volt polgármestere


Elhunyt Gresina István Rétság egykori polgármestere Rétság város díszpolgára és Nógrád megye díszpolgára - adta hírül a Rétság.net.

gresina_istvan


Gresina István 1938-ban született. Elvégezte a Pénzügyi és Számivetli Főiskolát. Kezdettől pénzügyi vonalon dolgozott, majd 1970-től a rétsági Járási Hivatal elnöki feladatát bízták rá. Ettől az időtől kezdve a közigazgatás és a közélet különböző területein tevékenykedett, és dolgozott Rétság és a kistérség fejlődéséért. 1990-ben, az önkormányzati választások előtt a Városi Tanács elnöke volt.


Az önkormányzati választásokat után, a közigazgatási rendszer átalakulását követően 1994-től 2002-ig a város polgármestere. 2002-ben a képviselő-testület döntése alapján a Város Díszpolgára címben részesült, ugyenebben az évben Nógrád Megye Diszpolgári címmel is kitüntették.


Polgármesteri tevékenysége idejére esett az Ipari Park alapítása, és az első üzemek beindítása. A kezdetek igen küzdelmes idősazaka mégis meghozta a város számára gyömölcsét, mert azt, hogy ma a város 1000-nél több munkahellyel, és magaszszintű bevételekkel rendelkezik, ennek az ipartelepítési projektnek köszönhetjük.


Ez idő alatt létesült a Mentőállomás, szerezte meg Rétság a honvédségi laktanya területét - ami a hasznosítás lassan kezdődő beindulásával, de - megteremtette a lehetőséget a Járóbeteg-szakellátó központ, a Munkaügyi központ, a Katasztrófavédelmi őrs elhelyezésének, és a mostani tervekbe szereplő Tanuszoda elhelyezésének, több más szabadidős és kulturális tevékenységnek.
Polgármesteri tevékenysége alatt épült ki a gázhálózat, bővült a szennyvízhálózat. (korábbi vezetői ciklusában az ivóvízhálózat.) Ezek a beruházások tették igazából várossá Rétságot.


Kapcsolatai révén nyugdíjas éveiben is segített, ahol tudott. Több más mellett vezetőségi tagja volt a Városi Sportegyesületnek, illetve a Leader programot lebonyolító DIPÓ egyesületnek.


Életének 79. évében eltávozott. Emlékét kegyelettel megőrizzük.

 

Forrás: retsag.net

2017-07-12

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite