2019. augusztus 24., szombat - Bertalan
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeElismerés a Nógrád megyei rendőröknek

Elismerés a Nógrád megyei rendőröknek


Az ÉMÁSZ Nyrt. képviselői 2011. október 11-én 10 órakor a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságon rendőrök részére sikeres felderítések elismeréseként jutalmat adtak át. Az áramszolgáltató képviselőit, Hans-Günter Hogg urat, az ÉMÁSZ Nyrt igazgatósági tagját, valamint Molnár József ügyvezető igazgatót, Lakatos Zoltán Salgótarjáni Régióvezetőt, valamint Kalász Miklós szakértőt Dr. Mihály István r. ezredes rendőrségi főtanácsos megyei főkapitány úr fogadta.

nogradirendorok

Főkapitány úr a rendezvény megnyitója során többek között elmondta, hogy főkapitányság és kapitányságai dolgozói munkájának köszönhetően az elmúlt egy évben több, az áramszolgáltató sérelmére elkövetett bűncselekményt derítettek fel és elkövetőit fogták el.

Így négy fős elkövetői kört vett őrizetbe a Rétsági Rendőrkapitányság, akik a nyomozás adatai alapján Nógrád megye területén több az ÉMÁSZ Nyrt. magasfeszültségű vezeték utolsó előtti tartó oszlopának kapcsolószekrényét feltörték és a vezeték áramtalanítását követően az oszlopon található olajtrafót leszerelték.

Majd a trafóban lévő olajat kiöntve a réz alkatrészeket eltulajdonították. A nyomozás eredményeként megállapítást nyert továbbá, hogy a gyanúsítottak három megye - Pest, Heves és Nógrád - területén további vagyon elleni bűncselekményeket is elkövettek. Ez év januárjában az éjszakai órákban a Salgótarjáni Rendőrkapitányság járőrei értek tetten két salgótarjáni férfit, akik Vizslás külterületén az ÉMÁSZ Nyrt. tulajdonát képező transzformátor állomástól kb.

250 méterre lévő villanyoszlopon elhelyezett lakattal lezárt oszlopkapcsolóról a lakatot levágták és kikapcsolták és a transzformátort összekötő vezetékeket eltulajdonítási szándékkal lefűrészelték. Dr. Mihály István r. ezredes elmondta, hogy a jövőben is kiemelt figyelmet fordítanak az ilyen és hasonló jellegű bűncselekmények nyomozására, melyek elkövetői esetenként milliós károkat okoznak a társaságnak.

Hans-Günter Hogg úr az ÉMÁSZ Nyrt. igazgatósági tagja elmondta, hogy Nógrád az elmúlt egy éven belül megyénkben is több transzformátor rongálás történt. Országos viszonylatban több százmillió forintra rúg a társaságot ért kár. Nagyra becsüli a nógrádi rendőrök munkáját, mellyel az áramszolgáltató sérelmére elkövetett bűncselekmények elkövetőit tetten érve, illetve kitartó nyomozati munkával sikerült felderíteni. Ezt követően a nyolc rendőrnek egyenként is megköszönte az áldozatos munkát és részükre elismerést adott át.

Így elismerésben részesült Dávid Dusán r. százados, Petrezsely Attila r. ftörzszászlós, Címer Gábor r. főtörzsőrmester, Ökrös Gábor r. törzszászlós, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztály Nyomozó Alosztályának beosztottja, valamint Kakuk Sándor r. főtörzsőrmester, Hajdú Norbert r. törzsőrmester, Nagy Zoltán r. főtörzsőrmester, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság Közrendvédelmi, Közlekedésrendészeti és Határrendészeti Osztályának munkatársai és Vályi Lajos r. alezredes a Rétsági Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársa.

 

HÍR PORT 24

 

2011-10-11

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite