2019. március 26., kedd - Irén
Keresés a tartalomban
ItthonEljárásokat indít a rendőrség a Bank Centernél történtek miatt

Eljárásokat indít a rendőrség a Bank Centernél történtek miatt


Eddig tíz embert azonosított a rendőrség azok közül, akik március 15-én a budapesti Bank Center épületébe behatolva pirotechnikai eszközöket hoztak működésbe, velük szemben várhatóan eljárás indul, míg a tüntetők Szabadság térre vonulásával kapcsolatban gyülekezési joggal való visszaélés miatt indul eljárás - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóosztálya hétfőn az MTI-vel.

bankcenter_marcius15_002


Mint írták, a nemzeti ünnepen "egy rendezvényről távozók közül többen, "egy személy felhívására" átvonultak egy Szabadság téri épülethez, és "mivel egy ilyen vonulásos rendezvényt a törvényes határidőn belül nem jelentettek be", a szervezővel szemben a rendőrség gyülekezési joggal való visszaélés miatt szabálysértési eljárást kezdeményez. Az Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért (Milla) nevű civil szerveződés csütörtöki, az Erzsébet híd pesti hídfője és a Városház utca között tartott ünnepi rendezvényével egyidejűleg radikális szervezetek Rendszervágás elnevezéssel gyakorlatilag azonos helyszínen, a Jégbüfé előtt tartottak ellendemonstrációt, amelyen Zagyva György Gyula, a Jobbik országgyűlési képviselője, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) tiszteletbeli elnöke is jelen volt.


A pár száz fős tömeg - amely bekiabálásokkal próbálta megzavarni a Milla rendezvényét, később Toroczkai László, a HVIM elnökének felhívására vonult át a Szabadság térre, majd a HVIM vezetője több mint száz társával bement az V. kerületi Bank Centerbe, ahol petíciót akartak átadni a Nemzetközi Valutaalap (IMF) képviselőjének. Az épületben vitatkoztak a portaszolgálattal, miután azt a választ kapták, hogy a nemzeti ünnepen üres az épület, többen a futballmeccsekről ismert pirotechnikai fáklyákat égettek, majd távoztak az épületből.


A randalírozók ezután átvonultak a Szabadság térre, a volt MTV-székházhoz, ahol Toroczkai László beszédében azt mondta: "a világon egyedülálló és példátlan módon megalázták" az IMF-et. A BRFK az MTI-vel hétfőn azt közölte, hogy "az eseményt követően folyamatosan gyűjtötték, és jelenleg is gyűjtik és elemzik a rendelkezésre álló adatokat, amelyek alapján tíz randalírozó személy beazonosítására már sor került". A rendőrség a törvényes határidőn belül megteszi a szükséges intézkedéseket - tették hozzá.


A Bank Center üzemeltetője az MTI érdeklődésére hétfőn azt a tájékoztatást adta: az épületben szolgálatot teljesítő biztonsági őrök a megszokott protokoll és forgatókönyv alapján, az ilyen esetekben elvárható módon látták el feladatukat. Ennek megfelelően értesítették a hatóságot, és irányításukkal megtették a szükséges óvintézkedéseket, a rendőrség pedig hivatalból tett feljelentést a garázdaság miatt. Megjegyezték, az épület azért volt nyitva március 15-én, mert több külföldi bérlő irodájában is dolgoztak, hiszen számukra az a nap nem volt munkaszüneti nap.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-03-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite