2019. április 21., - Konrád
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeElkapták a szerszám tolvajokat

Elkapták a szerszám tolvajokat


bilincsbenÚjraindulhat a vasúti modellgyártás a Viessmann Modellgyártó Kft. bátonyterenyei gyárában, ahol a gyártáshoz alapvetően szükséges, nehezen pótolható alkatrészek ellopása miatt állt le a termelés február közepén.


Ahogyan azt már korábban megírtuk Ismeretlen tettesek törtek be februárban a bátonyterenyei Viessmann Modellgyártó Kft. telephelyére, és loptak el több nagy értékű szerszámokat. A szerszámok eltulajdonítása miatt több termék gyártását le kellett állítani, így közel kétszáz család megélhetése került veszélybe. A gyár telephelyén kedden tartott sajtótájékoztatón a város polgármestere, a cég tulajdonosa és Bátonyterenye rendőrkapitánya közösen jelentették be, hogy a cég gyártása tovább tud folytatódni, mivel megkerültek az ellopott alkatrészek.


Nagy-Majdon József Bátonyterenye város polgármestere elmondta, hogy kiemelt figyelmet fordított a probléma megoldására, hiszen a Viessmann Kft. a város kiemelkedő foglalkoztató cége 1992 óta. Városukban húsz százalék fölötti a munkanélküliség, térségük pedig egyike a 33 leghátrányosabb besorolású kistérségnek, így különösen érzékenyen érintette őket az, hogy közel kétszáz család hónapokra elveszíthette volna munkáját, a gyárban történt lopás miatt.


A tulajdonos képviselője, Matthias Viesmann köszönetét fejezte ki a város vezetőinek és a rendőröknek a probléma hatékony kezeléséért, ugyanakkor a színesfém-kereskedelem állami monopóliummá alakítását javasolja. Tapasztalata szerint ugyanis más országokban ezzel hatékonyan tudják elejét venni a munkahelyek megtartását is veszélyeztető fémlopásoknak. Arról az érintettek egyelőre nem nyilatkoznak, hogy kifizették-e valakinek a cég által felajánlott hárommillió forintos nyomravezetői jutalmat.


dr. Lengyel Tamás alezredes, Bátonyterenye Város Rendőrkapitányságának megbízott vezetője elmondta, hogy a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Bátonyterenye Rendőrkapitányság nagy erőket mozgatott meg az ügy felderítése érdekében. Hétfő este és kedd reggel elfogásra került egy 30 és egy 35 éves bátonyterenyei férfi, akik megalapozottan gyanúsíthatóak a dolog elleni erőszakkal, jelentős értékre elkövetett lopás bűntettével. Beismerő vallomást tettek, őrizetbe vételük mellett folyik a nyomozás. A kapitány elmondta, hogy az eltulajdonított szerszámok egy részét egy salgótarjáni fémátvevőben, másik részét a házkutatás során találták meg.


Bátonyterenyén betéti társaságként 18 éve indította termelését a Viessmann Modellgyártó. A cég kezdetben 17-főnek adott munkát, jelenleg 160 főt foglalkoztatnak, százan dolgoznak a termelésben, a többiek pedig a szerszámkészítés, tervezés, elektronikai fejlesztés, logisztika, termelésvezetés és adminisztráció területén. Több mint nyolcszázféle modellt állítanak elő, többségüket exportpiacon értékesítik. A cég résztvevője a világ nagy játékkiállításainak, termékei többször elnyerték már az „Év modellje" címet. A Viessmann két éve megvásárolta az 1895-ben alapított szintén német KIBRI modellgyártó céget, melynek termékeit 2009 novemberétől ugyancsak Bátonyterenyén gyártják.


Témához kapcsolódó cikkeink:


Közel kétszáz család megélhetése került veszélybe Bátonyterenyén szerszámlopás miatt>>>


3 millió forint a nyomravezetőnek>>>


Nógrád24.hu

2011-03-01

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite