2019. május 20., hétfő - Bernát, Felícia
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeElkelt a salgótarjáni öblösüveggyár

Elkelt a salgótarjáni öblösüveggyár


Egy budapesti székhelyű cég lesz a felszámolás alatt álló salgótarjáni öblösüveggyár új tulajdonosa, a vevő két pályázó közül nyert - közölte Balázs Miklós felszámoló a csütörtökre meghirdetett versenytárgyalás után az MTI-vel.

Öblösüveggyár

A gyár az ötödik pályázaton kelt el.

A felszámoló a nyertes cég nevét egyelőre nem kívánta nyilvánosságra hozni, az MTI azonban úgy tudja, hogy a Geneva Invest Kft. lesz az új tulajdonos.

Balázs Miklós elmondta: a közjegyző előtt tartandó versenytárgyalásra mind a két pályázót meghívták, de csak egyikük jelent meg, így licitálásra nem került sor.

A gyár nettó 490 millió forintért került a budapesti cég tulajdonába, a vételárat 30 napon belül kell kifizetniük, a szerződéskötésre pedig 10 napon belül kerül sor.

A felszámoló tájékoztatása szerint a vevő szeretné megtartani az üveggyártást, különös tekintettel a magas feldolgozottsági fokú üvegekre. Így elsősorban a kézi gyártást célozzák meg, és első körben 75 ember foglalkoztatását tervezik.

Az MTI korábban megírta, hogy a másik pályázó a gyár megmentésére, salgótarjáni vállalkozókból alakult Tarján Glass Kft. volt, ők 360 millió forintos ajánlatot tettek.

A gyár megmentésében az önkormányzat is részt akart venni, ezért került a városi közgyűlés szeptember végi napirendjére, hogy a banki hitel és a támogatások bizonytalanná válása miatt a Tarján Glassnak új partnert kell bevonnia tulajdonostársként. Mivel a kft. ingatlanfejlesztésben érdekelt cégekkel tárgyalt, akik kereskedelmi-szolgáltató funkciót terveztek az üveggyártáshoz nem szükséges területen, a közgyűlés ennek megfelelően minősítette át a területet.

A Tarján Glass képviselői végül nem jelentek meg a versenytárgyaláson.

Az R-Glass Hungary Kft. néven működő salgótarjáni öblösüveggyár felszámolását 2009 szeptemberében kezdték meg. A gyár akkor szlovák tulajdonban volt, és 277 embert foglalkoztatott.

Az öblösüveggyár Salgótarján egyik legrégebbi gyára, elődjét 1893-ban alapították.

 

Forrás: MTI / HÍR PORT 24

 

2011-10-06

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite