2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
ItthonElkezdődött a Milla tüntetése a fővárosban

Elkezdődött a Milla tüntetése a fővárosban


Elkezdődött az Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért (Milla) tüntetése az Erzsébet-híd pesti hídfőjénél a fővárosban csütörtök délután három óra után. Nézze élőben itt a Milla tüntetését!

milla_marcius15


A rendezvény kezdetére megtelt a Szabad sajtó útja, a Kossuth Lajos utcában pedig a Ferenciek terén álló templomig állnak a szimpatizánsok, akik folyamatosan érkeznek a helyszínre. A Milla rendezvényén mások mellett beszédet mond Parti Nagy Lajos író és Galkó Balázs színművész, Majtényi László volt adatvédelmi biztos pedig átadja a Rák Bende-díjakat, amelyeket az alkotmányosság lebontásáért legtöbbet tevők kapnak minden évben.


A program részeként beiktatják az alternatív köztársasági elnökké választott Pityinger László (Dopeman) rappert. A szervezők fel fogják olvasni a Milla 12 pontját, amelyben sajtó- és vallásszabadságot, népképviseletet, közteherviselést, független igazságszolgáltatást, demokratikus jogalkotást, átláthatóságot, korrekt munkavilágot, esélyegyenlőségen alapuló köz- és felsőoktatást, fenntartható fejlődést, valamint az EU alapértékei melletti határozott kiállást követelnek.

Beiktatták az alternatív köztársasági elnököt

Az Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért (Milla) ünnepi rendezvényén beiktatták az alternatív köztársasági elnökké választott Pityinger László (Dopeman) rappert. Délután fél négyre a Erzsébet-híd pesti hídfője és a Városház utca között zsúfolásig megtelt a Szabad sajtó útja és a Kossuth Lajos utca. A rendezvényen kiosztották a Rák Bende-díjakat, amelyeket az alkotmányosság lebontásáért legtöbbet tevők kapnak meg minden évben. Az idei díjazottak között van Lázár János, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, Szájer József néppárti EP-képviselő, Balsai István alkotmánybíró és Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője.


A "nem Rák Bende" díjat Parti Nagy Lajos író kapta, aki beszédében azt mondta: "nincsenek illúziói, sokáig kell még nemet mondani". Mint fogalmazott: siránkozni nem akar, lelkesíteni nem tud. A díjátadást megelőzően Majtényi László volt adatvédelmi biztos, az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet főigazgatója azt mondta: a hatalom a "legalantasabb" eszközökkel próbálta megakadályozni a mai demonstrációt. Véleménye szerint: a szabadság ellenségei a kerítésen belül támadnak.

 

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-03-15

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite