2019. szeptember 19., csütörtök - Vilhelmina
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeElkezdődött a tanév a főiskolán is

Elkezdődött a tanév a főiskolán is

A tanévnyitó ünnepséggel a salgótarjáni főiskolán is megkezdődött a tanév. A hétfői tényleges iskolakezdés során az idei tanévben összesen 149 hallgató kezdi meg tanulmányait az intézetben.

pszftanevnyito01

Szeptember 3-án, pénteken délután került sor a Budapest Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Karának Salgótarjáni Intézetében a 2010/2011-es tanév nyitóünnepségére. A rendezvényen elsőként Sándorné Dr. Kriszt Éva, a BGF rektora, a Magyar Rektori Konferencia elnöke köszöntötte a meghívott vendégeket és az elsőéveseket a BGF mintegy húszezres „családjában". Ezt követően Heidrich Balázs, a PSZK dékánja szólalt fel, majd Dr. Rozgonyi József, a Salgótarjáni Intézet igazgatója osztotta meg eligazító, ugyanakkor bátorító gondolatait a hallgatókkal.

 

pszftanevnyito02

Az ünnepélyen ezután az elsőévesek hagyományos eskütételére került sor, majd mindezt megpecsételve Dr. Rozgonyi József intézetigazgató minden új hallgatót egy kézfogással köszöntött, és fogadott a főiskola polgárává. A folytatásban Balláné Nagy Katalint, Olaj Editet és Gácsi Gyulát köszöntötték abból az alkalomból, hogy mindhárman immáron 25 éve dolgoznak a főiskolán. Ezt követően az előző tanév kiváló eredményt elért hallgatóit jutalmazták. Köztársasági Ösztöndíjban részesült Baranyi Csilla, Mede Maja és Mónus László. Eötvös Mihály alpolgármester úrtól Salgótarján Megyei Jogú Város Tanulmányi Díját vehette át Dénes Bernadett és Bognár Zsófia. A Nógrád Megyei Közgyűlés Tanulmányi Díját Tóth Melinda, Vas Alexandra és Nánási Beatrix kapta Becsó Zsolttól, a Nógrád Megyei Közgyűlés elnökétől. A Gordos István Alapítvány Salgótarjánért Tanulmányi Díját Miskolczi Tímea, Némethné Csépányi Andrea és Szegedi Alexandra érdemelte ki.

2010. szeptemberétől 149 első éves hallgató kezdi meg tanulmányait a tarjáni főiskolán, 2 alapszakon - gazdálkodási és menedzsment illetve pénzügy és számvitel - és 4 felsőfokú szakképzésen. A felvételi időszak sikerét jelzi, hogy a felvettek száma - több más főiskolával szemben - közel annyi, mint a tavalyi esztendőben. A felvett hallgatók fele alapképzésben, másik fele pedig felsőfokú szakképzésben kezdi meg tanulmányait.

 

Forrás: Nógrád24.hu

 

 

2010-09-06

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite