2019. május 19., - Ivó, Milán
Keresés a tartalomban
BulvárElkezdődött a visszaszámlálás: színészlegendák álltak össze Stohlért

Elkezdődött a visszaszámlálás: színészlegendák álltak össze Stohlért


Magyarország 26 köztiszteletben álló művésze petícióban kéri enyhébb büntetés kiszabását a keddi tárgyaláson az ittasan karambolt okozott színészre.

sthol andras001


Magyarország számos köztiszteletben álló színésze egy emberként kéri a bíróságtól, hogy szabjon ki az elsőfokon megállapított, két év négy hónap letöltendő börtönbüntetésnél enyhébb ítéletet az ittasan autóbalesetet okozott Stohl Andrásra a keddi másodfokú tárgyaláson.


A petíciót, amelyben a kiszabásra kerülő büntetés következményeinek figyelembe vételét, és így enyhébb büntetést kérik az ítészektől, többek között Bodrogi Gyula, Haumann Péter, Alföldi Róbert, Molnár Piroska, Kulka János, Kukorelly Endre, Závada Pál, Nagy Ervin, Egri Márta, Makk Károly, Gothár Péter, Szarvas József, Hollósi Frigyes, Csákányi Eszter és Sospits Árpád is aláírták.
Mint írják, Stohlt segítőkész, maximalista szinten dolgozó embernek ismerik évtizedek óta, akire mindig lehet számítani, a köztudatba került alkohol- és kábítószer-függősének pedig semmi jelét nem tapasztalták, ezen felül azzal is érvelnek, hogy a színész börtöntbe kerülése esetén "a hazai színjátszás generációjának egy pótolhatatlan művészét veszíti el. Szabadulása után, közel az ötvenhez majdnem lehetetlen lesz visszatérnie töretlenül a munkájához".


Hangot adnak azon aggodalmuknak is, mely szerint Stohl visszavonhatatlan lelki sérüléseket szenvedne a börtönben töltött évek alatt, és emiatt valóban bekövetkezhet az ön- és környezetpusztító "már minden mindegy" elkeseredettség, ami családfenntartóként őt és az anyagi támaogatására szorulókat is végleg tönkreteheti. Ezért olyan büntetés kiszabását kérik kollegájukra, ami egész életében felépített szakmai munkáját nem rombolja le, és egzisztenciálisan nem lehetetleníti el az egész családját.


Mint arról korábban a hirado.hu is beszámolt, Stohl András bízik benne, hogy amennyiben másodfokon is letöltendő börtönbüntetést szabnak ki rá, sikerül a kecskeméti "luxusbörtönbe" kerülnie, innen ugyanis még dolgozni is kijárhatna a kecskeméti Katona József Színházba, s így anyagilag tovább segíthetné családját Ügyvédje, dr. Ruttner György ugyanakkor úgy látja, jó esély van rá, hogy ügyfele végül nem kerül rács mögé, az elsőfokú tárgyalás óta új, jelentős enyhítő körülményt jelentő bizonyítékok kerültek a védelem birtokába.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-06-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite