2019. július 22., hétfő - Magdolna
Keresés a tartalomban
NagyvilágEllentmondásosak az információk a magyar áldozatok számáról

Ellentmondásosak az információk a magyar áldozatok számáról


Ellentétes információkat kaptak a magyar szervek az etiópiai terrortámadások magyar áldozatainak számáról, míg a kormány diplomáciai forrásai két halottról tudnak, addig a Terrorelhárítási Központ forrásai és a Külügyminisztérium etiópiai partnerei egy magyarról adtak információt - közölte a miniszterelnök szóvivője szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében.

etiopia


Szijjártó Péter tudatta: az esetleges magyar sérültek száma is kérdéses. Tájékoztatása szerint a holttesteket ma délután azonosítják Addisz-Abebában, pontos információkat ezután adhatnak. Az addisz-abebai kormány szóvivőjének információi szerint két magyart, két németet és egy osztrákot öltek meg a fegyveresek, míg két németet és két etiópot elraboltak Etiópia északi részén. Bereket Simon tájékoztatása szerint egy magyar és egy olasz állampolgár megsebesült.


Orbán Viktor kormányfő utasításának megfelelően a Terrorelhárítási Központ és a Külügyminisztérium további információk beszerzésén dolgozik, "hogy az eset összes körülményére fény derüljön, beleértve azt is, vannak-e további magyar érintettjei a terrortámadásnak". A TEK munkatársai folyamatosan tájékoztatják Orbán Viktort a fejleményekről.


A Terrorelhárítási Központ főigazgatójának utasítására készenlétbe helyeztek egy speciális különítményt. Ha további magyar állampolgárok élete van veszélyben, akár egy órán belül a célországba indulnak - közölte a TEK az MTI-vel. Bereket Simon etióp kormányszóvivő szerda reggel jelentette be, hogy halálos áldozatokat követelt egy turistacsoport elleni támadás Etiópiában; a legújabb információk szerint az öt halott közül kettő magyar, két németet pedig elraboltak.


Dawit Teklahaimanot, Magyarország etiópiai tiszteletbeli főkonzulja az MTI-nek nem tudta megerősíteni a magyar áldozatról szóló hírt. Magyarország Etiópiába is akkreditált nairobi követségének egyik illetékese az MTI-vel közölte: felvették a kapcsolatot az addisz-abebai uniós képviselettel, hogy tisztázzák a történteket, és megtudják, valóban van-e magyar állampolgár az áldozatok között.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-01-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite