2020. február 18., kedd - Bernadett
Keresés a tartalomban
ItthonEllenzéki egyeztetés - MSZP: kedden gazdaságpolitikai kérdésekről tárgyalnak

Ellenzéki egyeztetés - MSZP: kedden gazdaságpolitikai kérdésekről tárgyalnak


Gazdaságpolitikai kérdések egyeztetésével folytatják a közös munkát az ellenzéki pártok és mozgalmak kedden - mondta Józsa István, az MSZP frakcióvezető-helyettese szombati sajtótájékoztatóján.

Józsa István001


Az alternatív gazdaságpolitikai programról szóló egyeztetés várhatóan két hónapon belül zárul le. A szocialista politikus álláspontja szerint gazdaságpolitikai fordulat nélkül nincs kilábalás, a kormány ugyanakkor nem képes annak végrehajtására. Szavai szerint a lényeg a bizalom, a párbeszéd helyreállítása és olyan befektetői, vállalkozói légkör megteremtése, amelyben az érintett szereplők megtalálják számításaikat.


A szocialista politikus elmondta, hogy nem elég a szándékok szintjén beszélni az együttműködésről, sok szakpolitikai, tartalmi kérdést kell tisztázni, hogy azokból használható kormányprogramot lehessen összeállítani. Hozzátette: az Orbán-kormány gazdaságpolitikája az oka az ország visszaesésének, így az egyeztetések elkezdése messzemenően indokolt.

Hozzátette: sajnálatosnak tartja, hogy az Együtt 2014 választói mozgalom nem lesz ott az első fordulón, de később bekapcsolódhat a gazdaságpolitikai egyeztetésekbe. Az ellenzéki egyeztetést szerdán a közjogi kérdésekkel kezdték meg az MSZP, a Demokratikus Koalíció, az Együtt 2014 választói mozgalom, a Magyarországi Szociáldemokrata Párt és a Szövetségben, Együtt Magyarországért képviselői.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2013-01-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite