2019. augusztus 20., kedd - István
Keresés a tartalomban
ItthonEllenzéki egyeztetés - Több szervezet is csatlakozik a megbeszélésekhez

Ellenzéki egyeztetés - Több szervezet is csatlakozik a megbeszélésekhez


Több szervezet is csatlakozik a közjogi kérdéseket megtárgyaló ellenzéki egyeztetéssorozathoz - közölte Tóbiás József, az MSZP frakcióvezető-helyettese szombaton az MTI-vel.

tobiasjozsef


Az ellenzéki egyeztetések szerdán kezdődtek meg közjogi kérdések megvitatásával az MSZP, a Demokratikus Koalíció (DK), az Együtt 2014 választói mozgalom, a Magyarországi Szociáldemokrata Párt (MSZDP) és a Szövetségben, Együtt Magyarországért (SZEM) képviselőinek részvételével.


Az egyeztetéssorozat résztvevői - az Együtt 2014 kivételével - pénteken konzultáltak a további menetrendről, és szóba került az is, hogy több civil szakmai, illetve demokratikus politikai szervezet megkereste az együttműködés résztvevőit a közjogi megbeszélésekhez való csatlakozás szándékával - közölte szombaton a szocialisták frakcióvezető-helyettese.


Tájékoztatása szerint a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) megfigyelői státusra nyújtott be szándéknyilatkozatot, a Szabad Emberek Magyarországért (SZEMA), a Szabadelvű Polgári Egyesület (SZPE), valamint a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége (MEASZ) pedig részvételi szándékát jelentette be a közjogi fejezet kialakításban. "A megbeszélésen részt vevő MSZP, DK, MSZDP és SZEM képviselői megerősítették, hogy az együttműködésre továbbra is nyitott programalkotási folyamatként tekintenek" - írta Tóbiás József, hozzátéve, hogy ennek alapján jóváhagyták a megfigyelői státus létrehozását.


A közjogi alapelvek kialakításáról folyó egyeztetés következő fordulóját elnöklő, a pénteki megbeszéléstől távol maradó Együtt 2014 képviselője a csatlakozó szervezeteknek meghívót küld a jövő héten folytatódó tárgyalásokra - tudatta az ellenzéki politikus.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2013-01-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite