2019. július 23., kedd - Lenke
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeElmaradnak az augusztusi várjátékok Hollókőn

Elmaradnak az augusztusi várjátékok Hollókőn


Elmaradnak a hagyományos augusztusi várjátékok Hollókőn, a programok megrendezését a világörökségi faluban zajló turisztikai beruházás nem teszi lehetővé - tájékoztatta az MTI-t szerdán a Hollókői Világörökség-kezelő Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

hollokoivar


Kelecsényi Péter elmondta: június közepén zárták be Hollókő várát, amely hónapokig nem lesz látogatható, ez pedig érinti a rendezvényeket is. Elmarad az augusztus 9-ére tervezett, évről évre népszerűbb Mesés Várjátékok nevű családi program és a rendszerint augusztus 20-án megtartott Szent István-napi Várjátékok is - tette hozzá. Az igazgató tájékoztatása szerint augusztus 20-án a még mindig építési munkálatok alatt lévő, de már látogatható ófalu területén tartják meg rendezvényüket a hollókőiek Szent István-napi Kenyérünnep elnevezéssel.


A Mesés Várjátékok elmaradása miatt szeptember 20-án tartanak egy nagy és ingyenes családi rendezvényt, a gyerekek ekkor vehetik birtokba a most épülő Holló Jankó játszóteret. A Holló Jankó Mesenap rendezvényén animátorok, kézművesek, sok-sok móka és különböző finomságok várják a családokat a Hollókő nagyparkolójából nyíló helyszínre - mondta Kelecsényi Péter. A Nógrád megyei világörökségi faluban a Próbáljon szerencsét Hollókőn! elnevezésű, a népi hagyományokra épülő, csaknem kétmilliárd forintos beruházás zajlik, hogy a látogatók a palóc szokásokat, a korábbi korok hangulatát élhessék majd át.


A felújítási munkálatok részeként a várban egy egész szintet fednek be és rendeznek be korhűen, középkori módon. Ezen túl látogathatóvá teszik az öregtornyot és további kiállítási elemekkel bővítik a kínálatot, többek között fegyvertermet és kovácsműhelyt alakítanak ki, hogy egy autentikus 14-15. századi várképet és váréletet mutathassanak be.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

Edvin Marton koncert

HIRDETÉS

2014-08-06

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite