2020. május 27., szerda - Hella
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeÉlményekkel zárult az idei tábor Nógrád megyében

Élményekkel zárult az idei tábor Nógrád megyében

 

Bűn- és baleset-megelőzési tábort rendezett 2015. július 6. és 10. között a Salgótarjáni Rendőrkapitányság és a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

tabornograd


A napközis tábornak idén a Salgótarjáni Gyermektábor adott otthont, ahol a résztvevők elsőként játékos sorversenyeken vehettek részt. A gyerekek megismerkedtek a Cserhát Mentőkutyás Egyesület munkájával és a tagokkal dolgozó mentőkutyákkal, azok képzésének módszereivel. Részt vehettek kerékpáros ügyességi versenyen, tesztelhették közlekedési ismereteiket.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat munkatársai a 6 és 15 év közötti diákokat egészséges életmódra oktatták, ezt követően kézműves foglalkozásokon fejleszthették kreativitásukat a táborozók. A fiatalok játékos formában sajátítottak el olyan bűn- és balesetmegelőzési ismereteket, melyekkel biztonságosabbá tehetik mindennapjaikat. A közlekedésbiztonsági bemutatót követően az érdeklődők a motorkerékpár szimulátoron kipróbálhatták a tanultakat. A nagy hőségben felüdülést nyújtott a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság programja, ahol az eszközök bemutatása után egy kis vízsugárral hűsítették a táborozókat.

tabornograd1


A csoport ellátogatott Nőtincsre, a Sehol-sziget élményparkba, ahol egész nap különböző programokkal szórakoztatták őket. A tábor utolsó napján - a tábor zárásaként - „Ki Mit Tud?" vetélkedőn mutathatták meg tehetségüket a bátrabbak, majd a gyermekek átvehették a Salgótarjáni Rendőrkapitányság és a Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság ajándékait. A gyerekek szép élményeket és sok hasznos ismeretet szereztek a táborban.

 

Forrás: POLICE/NÓGRÁD24

 

2015-07-11

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite