2019. augusztus 18., - Ilona
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeÉlménytalálkozók kisebbeknek - indul az Ezer gyerek program

Élménytalálkozók kisebbeknek - indul az "Ezer gyerek" program


ovoda2011 tavaszán két helyszínen, a Salgótarján közelében fekvő Cereden és Vásárosnaményban indul útjára az "Ezer Gyerek" kezdeményezés, amelynek keretében három témakörben - biztonságos közlekedés, együttélés, környezetvédelem - hirdetnek 10-14 éves gyerekek számára egynapos hasznos, újszerű és élményekben gazdag találkozókat. A program megvalósítója két közművelődési szervezet: a ceredi ARS LONGA Művészeti Egyesület, illetve a Vásárosnaményért Közéleti és Kulturális Egyesület. Az Ezer Gyerek program a gyerekek szemléletének és közösségi szerepvállalásának fejlesztését célozza a XXI. századi technika segítségével.


Magyarország jövője szempontjából az egyik legfontosabb kérdés alighanem az, hogy a jelen tizenévesei, azaz jövő felnőttjei hogyan viszonyulnak egymáshoz és környezetükhöz, hogy mit szeretnek majd, és mit ítélnek el, hogy mit hajlandók és mit nem akarnak megérteni, elfogadni vagy éppen fogyasztani. A gyerekek aktivitására építő program célja ezért kettős: egyrészt az egynapos találkozón résztvevők új ismereteket szerezhetnek, és új készségeket és képességeket sajátíthatnak el, másrészt a programot követően a megszerzett "munícióval" (szemlélet, információk, ötletek) felvértezve iskolai kortárs közösségükben saját elképzelések szerint képviselhetik az Ezer Gyerek célkitűzéseit, szerepet vállalhatnak azok megvalósításában. A program ezért hatékony és innovatív módon kívánja formálni a tizenévesek szemléletét és viselkedését.

Tavasszal összesen hat találkozóra kerül sor (az elsőre április 16-án kerül sor), egy-egy alkalomra 60 gyereket tudnak meghívni a szervezők. Az érdeklődőknek a program honlapján kell regisztrálniuk, majd az egyes témakörökhöz tartozó online újság elolvasásával, a közölt feladatok megoldásával jelentkezhetnek a kiválasztott rendezvényre. A program a tanév vége után is folytatódik: az Ezer Gyerek mindhárom témakörében egyhetes nyári tábor indul, másrészt szeptembertől további kilenc egynapos rendezvényre kerül sor.

A programokon való részvétel a gyerekeknek ingyenes.

További információ, helyszínek, időpontok: www.ezergyerek.hu

Még több Nógrád megyei hír:


Csőd szélén a Nógrád megyei falusi turizmus>>>


Ipolytarnócon is lecsaptak volna a romagyilkosok>>>

 

Nógrád24.hu

 

2011-04-13

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite